Limuzina, hečbek, karavan, minivan ili kupe?

vrste-karoserije

Kada kupujete automobil za sebe, jako je bitno da taj automobil bude u skladu sa Vašim potrebama. Jedna od najbitnijih stvari jeste karoserija automobila. Ako ste osoba koja bira za sebe porodičan auto, verovatno ćete se odlučiti za veće vozilo, zbog toga što ima više prostora za sedenje kao i za prtljag. Sa druge strane, ako birate automobil samo za sebe odlučićete se najverovatnije za neki manji automobil zbog parkiranja u gradu, ako  nemate potrebu za nekim velikim prostorom unutar vozila. Ukoliko vam je potrebno vozilo za posao, u kom ćete moći da prevozite teret ili putnike, takođe ćete u skladu sa tim morati da birate auto.

Naša agencija za besplatnu procenu i otkup polovnih automobila u Beogradu i svim gradovima u Srbiji vam pomaže da odaberete automobil u skladu sa vašim potrebama.

Vrste karoserija automobila

Kupe

Kupe ima dvoje vrata. Što se tiče „gepeka“ (mesta za prtljag), prostor je mali u odnosu na druge karoserije, pa Vam ovakav izbor ne savetujemo ako imate porodicu a ovo bi Vam bio jedini automobil, jer nije praktičan ako planirate da odete na kraći ili duži put.

Primer: Audi TT kupe

Kabriolet

U kabriolete spada svaki automobil kojem se ručno ili automatski može skinuti krov, od kakvog god materijala da je. Ljubitelji ove karoserije „jedva čekaju“ lepo vreme, kako bi svog ljubimca oslobodili krova i uživali u vožnji. U ovu karoseriju se svrstavaju i targa vozila.

Primer: Peugeot 307cc

Hečbek

Ova karoserija ima ima troje odnosno petoro vrata kada uračunamo i vrata prtljažnika. Mesto za prtljag nije fizički odvojeno. Zadnji kraj vozila je zasečen. U odnosu na kupe ima više prostora tako da će moći da Vam posluži i za putovanje i za gradsku vožnju.

Primer: Opel astra G

Limuzina

Limuzina ima četvoro vrata odnosno pet kada uračunamo i vrata prtljažnog prostora. Ima dovoljno prostora unutar karoserije i prilično dovoljno mesta za prtljag koje je uglavnom fizički odvojeno.

Primer: Audi A6

Karavan

Ako idete na porodična putovanja, ovo je „Vaša“ karoserija. Veliki prtljažni prostor i dosta mesta unutar karoserije su idealna kombinacija. Karavan ima četvoro + vrata za „gepek“. Spakujte sve što vam je potrebno za letovanje, i krenite na put.

Primer: Opel astra H karavan

Džip

Džipovi se prave u varijani sa troje i petoro vrata. Uglavnom su više izdignuti od zemlje u odnosu na druge karoserije, izgledaju moćnije i  jače. Bez obzira na to što nemaju svi pogon na svim točkovima, džipa ćete veoma lako prepoznati jer se potpuno razlikuje od drugih karoserija.

Primer: Bmw X5

Pickup-Pikap

Ako Vam je potrebno vozilo u kome ćete moći da prevozite materijal ili teret, Pickup je pravi izbor. Postoji u varijanti sa dva reda sedišta i manjim tovarnim prostorom ili u varijanti sa jednim redom sedišta i većim tovarnim prostorom. Mesto za teret je odvojeno pregradom.

Primer: VW Caddy

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.