Kako prodati havarisan, oštećen auto u Srbiji?

otkup-havarisanih-ostecenih-automobila

Imate odličan auto! Dobra kubikaža, jak, brz i startan. Prostran je unutra i enterijer je na zavidnom nivou, a i vi se trudite da ga održavate. Samo ima jedan problem. Od kad vas je zakucao pijani Mile, kad se vraćao iz kafane, vaš ljubimac na točkovima više nije u voznom stanju. To jest, jeste, ali ne može takav u saobraćaj. Motor radi još uvek, ali je hladnjak otišao skroz, desni točak je 10cm uguran u auto, branik, far i desno krilo više ne postoje, limarija mora nova, a uskoro će početi i da rđa. Eno ga stoji u garaži ili je na parkingu prekriven JNA ciradom i trenutno služi za pse da ga obeležavaju.
Ovako oštećeni automobil svakako vredi popravljati, ali je muka ukoliko se pare za popravku ne mogu naći brzo. I onda to ume da se oduži i auto počne još više da propada. Svaki vlasnik havarisanog vozila u ovim situacijama dođe pred veliko pitanje, a to je šta raditi sa ovakvim kolima?
Osim varijante da ga popravlja može i da ga proda. Svi će reći da ali po kojoj ceni i ko bi to hteo da kupi još?

Možete prodati brzo oštećen i slupan automobil

Možda zvuči neverovatno, ali postoje ljudi koji kupuju havarisana vozila i posle ih koriste za koješta. Uglavnom umeju da zarade na tome, ali i onaj koji prodaje. Postoji nekoliko varijanti ako se odlučite da prodate oštećeni slupani automobil, a to su da ga prodate takvog kakav je za delove, za reciklažu ili za otpad.
Postoji više agencija samo na teritoriji Beograda koje se bave ovim poslom otkupa havarisanih, oštećenih automobila. Jednostavno ih pozovete telefonom, oni dođu i pogledaju auto i tu počinje realna priča.
Uglavnom će pokušati da nađu najbolje rešenje za njih, tj. da što manje plate, ali ako budete insistirali na svojoj kombinaciji koja je na primer da prodate neke delove koji su očuvani možete zaraditi solidno para. Naravno nikada ta svota neće biti kao kad biste prodavali ispravan auto, ali je ovo najbolja kombinacija da iz nečega što ne radi izvučete novac i fino zaradite. Na primer ispravan motor, znači apsolutno neoštećen, može dobro da se proda, isto tako i vrata kao i amortizeri ili čak pumpa za gorivo, instrument tabla, volan, sedišta… sve što je upotrebljivo. Treba napomenuti da vlasnik havarisanog automobila neće sam vaditi delove nego će ga prodati celog za istu namenu. Osim toga ne može se svaki auto prodati za delove već samo onaj čijih primeraka ima dosta na ulicama.

Prodaja za reciklažu ili za otpad zahteva malo drugačiji pristup. Tu se vozila cene po kilogramu težine. U tom smislu što je teži auto to je veća zarada. Osim toga i godina proizvodnje igra bitnu ulogu. Ako je auto novijeg datuma cena je bolja i obrnuto ako je neka matora Zastava u pitanju ili Moskvič.
Pored ovoga otkupljivači oštećenih automobila često sarađuju sa šlep službama koje će brzo i lako da prevezu automobil koji više nije u voznom stanju. Svi troškovi koji proisteknu iz ove poslovne kombinacije u većini slučajeva idu na teret onoga koji kupuje.
Naravno uvek imate opciju da sami organizujete prodaju oštećenog auta, ali to ne preporučujemo. Preveliko je maltretiranje a i pitanje je da li biste negde dobili zadovoljavajuću cenu jer mi profesionalno vršimo otkup havarisanih automobila, oštećenih, slupanih vozila uz najbolje otkupne cene u Beogradu, Srbiji.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.