Seat Altea XL 1.6 Mpi 2006-2015

seat-altea-xl

Predstavljamo vam naša auto-iskustva o mini van automobilu Španske marke Seat koji nosi oznaku Altea. Ovaj model automobila Seat/altea proizvodio se od 2006 godine do 2015 godine, ovo iskustvo važi za ovaj model automobila sa benzinskim agregatom koji nosi oznaku 1.6MPI.

Vrline Seat Altea XL 1.6 Mpi 2006-2015

Prelep dizajn odlican za cetvorlocnau porodicu i duza putovanja. Skoro svaki Seat Altea XL ima visok nivo bezbednosti sa minimum 6 vazdusnih jastuka. Za cetiri odrasla putnika udoban pogotovu na duze relacije.

Mane Seat Altea XL 1.6 Mpi 2006-2015

Ne pregledan pogotovo nazad, prilikom parkiranja ukoliko nemate parking senzore moze da bude problema. Sa motorom 1.6 ima malo snage za ostriju voznju, preticanje ukoliko ima pet punika i prtljag. Velika potrosnja za automobile sa vecom kilometrazom. Mali prtljaznik za prtljag sa obzirom na klasu automobila. Mali retrovizori, ne pregledni.

Seat je marka automobila koja je u Srbiji dosta popularna, pre svega zbog svoje cenovne dostupnosti, ali i činjenice da pod ovom markom izlaze kvalitetni automobili koji su pod Volkswagen grupom. Seat automobili imaju svoje kupce među srednjom klasom stanovništva svuda pa i u Srbiji. Seat Altea XL 1.6 sa oznakom Mpi benzinski agregatom svakako pripada toj grupi automobila, i predstvlja dobar izbor za kupovinu automobila za sve koji žele prostraniji automobil.
Pre svega i Seat Altea XL 1.6 Mpi kao i gotovo sve ostale automobile ovog proizvođača karakteriše jedinstven i dopadljiv dizajn, pa je ovaj automobil barem na prvi pogled savršen izbor za svaku porodicu. Pravi lepotan, koji će svojim izgledom privući pažnju gde god da se pojavi. Ipak, nije njegova glavna karakteristika njegov izgled, a smatra se sjajnim automobilom za duža putovanja jer pruža komfor u kome može da uživa čitava petočlana porodica.
Kada već govorimo o ovom automobilu, i putovanju na kojem bez ikakvog ustezanja možete da krenete u njemu sasvojom porodicom, moramo istaći da je Seat Altea XL 1.6 Mpi jedan od bezbednijih automobila po Euro NCAP koje možete naći na tržištu. Osim nekih ustaljenih stvari, model sa najosnovnijom opremom ima šest vazdušnih jastuka, za potpuno sigurnost svih putnika na putovanju. Očigledno je da su ovaj automobil u Seatu jako dobro opremili za sve nepredviđene situacije i odličnu bezbednost u odnosu na starije modele.
Ipak, Seat Altea XL 1.6 Mpi ima i svojih mana a koje se tiču pre svega preglednosti tokom vožnje. Na ime, vozači imaju slabu kontrolu nad vozilom prilikom kretanja unazad, jer je preglednost vožnje u ovakvim uslovima izuzetno slaba. Možete imati jako velikih problema, ukoliko nema parking senzora tokom samog parkiranja u gradu, pa u ovom segmentu takođe treba povesti dosta računa.
Takođe benzinski motor od 1.6 MPI je izuzetno slab, tako da ako se automobile nalazi pod nekom vrstom opterećenja, kao što je recimo pet putnika u automobilu, ili ako prevozite težak prtljag, preticanje na putu će biti otežano jer vozilo neće imati snage da povuče tu kilažu. Pa ćete morati preticanje pažljivo da isplanirate i uradite to bezbedno po vas i ostale učesnike u saobraćaju. Kada smo već kod prtljaga, takođe mana ovog automobila je i to što ima manj prtljažnik za VAN automobil. Povećenje potrošnje benzina je skladu sa pređenom kilometražom što je ona veća, tako se i povećava njegova potrošnja, pa je automobil utoliko ne ekonimičniji. Jedino rešenje oko ekonomičnosti i potrošnje je ugradnja TNG gasnog uređaja u nekim od ovlašćenih servisa za ugradnju plina.
Međutim, mnogi ljudi se odlučuju baš za kupovinu ovog automobila, a ukoliko ste i vi među njima, naša agencija će vam pomoći da ga kupite, tako što će po naj povoljnijoj ceni na tržištu otkupiti vaš stari automobil marke Seat ili neke druge marke. I na taj način vam dati dodatni keš za kupovinu ovog ljubimca iz Španske auto kompanije Seat.

Be the first to comment on "Seat Altea XL 1.6 Mpi 2006-2015"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*