Fiat Bravo 2007-2014

fiat bravo iskustva auto

Serijska proizvodnja Fiat Brava je krenula 21. aprila 2007. godine. Prvi put je predstavljen konferenciji za novinare u Rimu u januaru iste godine. Osmišljen je kao naslednik Fiat Stilo modela i izbačen je na tržište nakon prestanka proizvodnje istog. Daleko je uspešniji od svog prethodnika. U Australiji je prodavan pod nazivom Fiat Ritmo, jer je Mazda na tom području već posedovala pravo na korišćenje imena Bravo.

 • FIAT BRAVO (OD 2007. – 2014.) druga generacija
 • PROIZVOĐAČ: Fiat
 • MODEL: Bravo
 • KLASA: mali porodični automobil – C
 • SRODNI AUTOMOBILI: Fiat Stilo, Lancia Delta
 • VREME PROIZVODNJE: od 2007. – 2014.
 • MESTO PROIZVODNJE: Kasino (Italija), Betim (Brazil)
 • OBLIK KAROSERIJE: Hečbek sa petoro vrata
 • POGON: Prednji
 • MOTOR: BENZIN – 1.4l Fire I4, 1.4l TurboJet I4, 1.8l E.torQ I4 TURBODIZEL – 1.6l, 1.9l i 2.0l MultiJet I4
 • MENJAČ: Manuelni sa 5 ili 6 brzina, Dualogic sa 5 brzina
 • DUŽINA: 4336 mm
 • ŠIRINA: 1792 mm
 • VISINA: 1498 mm
 • MASA: 1025 kg
 • MEĐUOSOVINSKO RASTOJANJE: 2600 mm

PREDNOSTI Fiat Bravo

Moderan izgled, izrada od kvalitetnih materijala,ekonomični i pouzdani motori, udobna sedišta, solidna zapremina prtljažnika

MANE Fiat Bravo

Uska peta vrata, svetla, manji problemi sa elektronikom, nisko postavljen prednji branik

Bravo je prvi Fiat automobil koji je poneo novi logo kompanije – naziv napisan na crvenoj pločici sa hromiranim ovalnim ramom. Austrijska kompanija Magna Steyr je osmislila veći deo koncepta za ovaj model, u vizuelnom i funkcionalnom smislu. Vozilo leži na istoj platformi kao i Lancia Delta. Spoljšnjost je dizajnirana vrhunski i vozilo ima prelep oblik karoserije, sa sportskim detaljima, koja je zaštićena od korozije. Prednji branik je malo niže postavljen. Iznutra je takođe atraktivno i kvalitetno izrađeno. Boravak na sedištu je prijatan i udobno je sedeti podjednako ispred i pozadi. Prtljažnik je jedan od najboljih u klasi, sa zapreminom od 400l. Međutim, peta vrata su malo uža i zato nije izvoljivo stavljati velike i kabaste stvari u gepek.
Postoje dva paketa: Active i Dynamic. Razlikuju se po tipu klime i prečniku aluminijumskih felni. Što se tiče pogona, u ponudi su tri verzije motora sa pogonom na različite vrste benzina i tri veoma pouzdana turbodizel motora. Neki benzinci imaju posebnu funkciju koja sprečava prevelik protok vazduha na određenim temperaturama. Proizvođač je vodio računa o smanjenju potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida.
Jedan od zanimljivih dodataka je Blue&Me, koji je prvi put predstavljen na modelu Fiat Grande Punto, a sadrži ga i Bravo. Razvijen je u saradnji Fiat i Microsoft vam nudi handsfree korišćenje mobilnog telefona preko Bluetooth veze. Upravljanje telefonom uključuje , ne samo razgovor, već i čitanje SMS poruka i puštanje muzike uz glasovne komande.

fiat bravo iskustva
Manji facelift urađen je 2010. godine, sa promenom izgleda prednje maske i rešetke, ručki za vrata i dizajna retrovizora. Dodate su nove boje karoserije i ulepšan je enterijer. U planu je bila proizvodnja karavan verzije Bravo automobila, ali Fiat je ubrzo odustao od te ideje.

Potrošnja goriva Fiat Bravo

Fiat Bravo je brzo pokupio simpatije vozača zbog niske cene, dizajna, funkcionalnosti i jakih motora sa malom potrošnjom. Sve ove osobine ga čine sasvim dobrim vozilom i svaka od njih je razlog više da ga imate i u svojoj garaži. Najekonomičniji motor u potrošnji goriva je svakako 1.3 mjet koji je lider u niskoj potrošnji. On troši u gradu svega 5-5,5 litara dok je na otvorenom još manja oko 4,5 litara.
Agregat sa oznakom 1.6mjet je nešto veći u potrošnji dok je u snazi neuporediv prema motoru 1.3 mjet.

Ako ste zainteresovani za ovaj automobil, naša agencija će vam pružiti neophodnu pomoć. Otkupljujemo vaše staro vozilo i time vam obezbeđujemo novac potreban za kupovinu novog. Ukoliko vas interesuju iskustva drugog Fiat automobila možete ih videti ovde.

7 Comments on "Fiat Bravo 2007-2014"

 1. Pravi porodični auto. Sviđa mi se dizajn a 1,3 multiJet je odličan izbor motora.

 2. Jedino sto ne postoji 1.3mjet u fiat bravo

 3. Od 2007 godine vozim ovaj automobil i moram reći samo reči hvale za motor 1.9mjt.

 4. Slažem se sa prethodnim komentarom za Fiat Bravo. Jedino motor Multi Jet motor je dobar kod Fiata.

 5. Hocu zvaku necu kusur | 28/10/2019 at 20:51 | Одговори

  Zadnje dve godine fiat 1.9 150 ks 2007 , bez problema

 6. MTJ je sjajan motor ali JTD je legendaran motor više sam za 1.9 JTD koji što kažu seljaci jede brdo tj ne oseća ga i ima izuzetnu snagu za preticanja tj nema kritične situacije! 1.3 MTJ imaju manji fiati ok je ali je slab zbog lošeg dizela kod nas što mu smanjuje snagu ali na zapadu kada sipate na Shell pumpama auto prosto leti a kazaljka za gorivo ne pada!

 7. Đorđe Mastilović | 17/01/2021 at 20:56 | Одговори

  Kako da promenim potrošnju,stalno mi izbacuje l/km

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Lancia Delta Iskustva

Leave a comment

Your email address will not be published.


*