Peugeot 307 2001-2007

peugeot-307

Predstavljamo vam naša iskustva o pularnom automobilu marke Peugeot koji nosi oznaku 307 koji se proizvodi od 2001 godine do 2007 godine, ovo iskustvo važi za ovaj model automobila.

Vrline Peugeot 307 2001-2007

Udobnost na prvom mestu,mnogo lepe opreme u osnovnoj verziji a u nekim top modelima opremi nema kraja,startan,idealan za duža putovanja,izdržljivi motori,komforna unutrašnjost čak i za 5 osoba,niska cena za kvalitet koji se dobija kupovinom ovog modela,mala potrošnja kod dizel motorašto nije slučaj sa benzinskim,brz,startan,precizan u vožnji,lep odziv gasa pri preticanju i dodavanju istog,idealan porodični auto za naše tržište.

Mane Peugeot 307 2001-2007

Auto sa nežnim trapovima,servo pumpa,elektronika u nekim modelima,kvarovi ablendera na upravljaču,previše plastičnih delova za naš ukus,pregorevanje svih vrsta sijalica naročito kod farova,skuplje održavanje,dizne kod nekih dizel modela-uvek su bolje Bosch nego Siemens Deca,zamajac kod nekih dizel modela,veći potrošač po gradu naročito benzinski motori,lošija unutrašnjost koja se brzo haba i škripi posle dosta pređenih kilometara.

Peugeot 307 je jedan od najpopularnijih automobila francuskog proizvožača a našem tržištu, pre svega zbog svoje cene, ali i elegancije i kvaliteta koji nudi svojim kupcima. Ogroman broj automobila ovog proizvođača na našem tržištu stoji kao potvrda ove tvrdnje, a možda i jedina mana je nešto skuplje održavanje koje je posledica, ne toliko cenama samog automobila, koliko okrenutosti tržišta ka nemačkim proizvođačima. Pežo 307 2001 – 2007 je jedan od najcenjenijih na tržištu, a evo izbog čega.
Pre svega Pežo 307 je udoban automobil, što je svakako prvi utisak svih novih vlasnika ovog automobila. Komfor je na visokom mestu prioriteta ove francuske kompanije, pa je takav slučaj bio i kod ovog modela automobila. U osnovnoj verziiji automobila ima mnogo dodatne opreme, koja svakako daje dodtani šmek ovom modelu automobila, a u pojedinim modelima njoj nema kraja.
Automobil je idealan za duža putovanja. Komforan je, izuzetno udoban, a u Peugeot fabrici su poveli i računa o bezbednosti, tako da se bez problema možete otisnuti gde god da ste planirali. Ono što ga karakteriše je svakako mala potrošnja kod dizel motora, što nije slučaj benzinskim, stoji u prilog ovoj tvrdnji. U samom startu cena ovog automobila je nešto niža u odnosu na konkurenciju, pa samim tim imate i razlog više da se odlučite na kupovinu Pežoa 307. Takođe, papučice za gas odlično reaguju pri preticanju i kočenju, pa ga zbog svih ovih činjenica mnogi vozači smatraju idealnim i sigurnim porodičnim automobilom za naše tržište. Sličan je manjem modelu iz iste autokompanije koji nosi naziv Peugeot 206, na čijoj je platformi i zasnovan.
Ipak, morate obratiti pažnju i na nekoliko njegovih mana, koje znaju da iznerviraju vlasnike Pežoa 307. U određenim modelima automobila ima problema sa elektronikom, pa je neophodno proveriti u kakvom je stanju pre njegove kupovine, naročito ako ga kupujete kao polovan automobil. Takođe i servo pumpa se pokazala kao slaba karakteristika ovog modela, pa je neophodno da osoba od poverenja koja je istovremeno i stručno lice pogleda vaš automobil. Osim toga dešavaju se i kvarovi ablendera na upravljaču, a u samom automobilu ima dosta plastike za naš ukus.
Naravno, sve vrste sijalica vrlo često pregorevaju kada su u pitanju farovi automobila. Zbog svih ovih vrsta kvarova, kao što smo i napomenuli u početku teksta, održavanje Pežoa 307 je nešto skuplje nego što je održavanje nekih drugih modela iz slične klase. Što se tiče gradske vožnje naša osnovna zamerka je nešto veća potrošnja naročito kod dizel motora, nego što je to uobičajeno. Unutrašnjost automobila se brzo haba i škripi posle dužeg vremena korišćenja.
Ipak, kada se podvuče crta smatramo da je ovaj automobil zaista dobro rešenje za svaku porodicu, a ukoliko se odlučite za njegovu kupovinu kod nas možete prodati svoj stari automobil ako biste stekli dovoljno novca za kupovinu ovog modela.

3 Comments on "Peugeot 307 2001-2007"

  1. Peugeot je jedan startan i udoban auto pogotovo 307 jeftin je i jak a sa svojom elegancijom je prelep on je i takođe i u karoserijama karavan limuzina i hečbek

  2. Cedomir Balanovic | 05/04/2021 at 20:05 | Одговори

    Otkud voda u prostoru za rezervni točak

  3. Servo pumpa je elektro crkava fap filter treba izbjegavati 80 kw 110 konja jer imaju plivajuci i fap filter takodje stubline se lome u motoru na 350 do 400 hiljada

Leave a comment

Your email address will not be published.


*