Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008

mercedes-benz-e-class-cdi-220

Prestavljamo vam naša iskustvačuvenom Nemačkom i Svetski poznatom auto brendu marke Mercedes. Predstavićemo vam model sa oznakom Mercedes CDi E220 E-Class koji se proizvodio od 2002 godine do 2008 godine, ovo iskustvo važi samo za CDi E220 E-Class.

Vrline Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008

Auto koji je dosta tražen zbog kvaliteta,odlična oprema u osnovnoj verziji,enterijer perfektan i posle dosta predjenih kilometara,bezbedan,komforan,siguran,dugotrajan,nije skup za odrzavanje za ovu klasu automobila,nije veliki potrosac,atraktivan,porodican auto,stabilan u voznji i precizan na svaku komandu,brz,karoserija savrsena,auto sa najmanje kvarova u odnosu cena kvalitet.

Mane Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008

Skupa registracija,modul grejača,zamajac,dizne na nekim modelima,skup pri kupovini,retko je naci dosta dobro ocuvan primerak,skuplja dimenzija pneumatika.

Ukoliko želite luksuzno putničko vozilo, sasvim sigurno da ne morate dalje da tražite od Mercedesove E klase, koja zaista postavlja standarde u ovoj oblasti. Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008 je još jedan automobil koji opčinjava svojim elegantnim izgledom, neverovatnim komforom, i gotovo da je iznenađujuće koliko je ovaj automobil postao popularan kod potrošača sa obzirom na cenu.

Zadovoljstvo je voziti ovaj automobil, i za razliku od konkurenata iz BMW 5 serije ili Audi A6, dizajn automobila je tako prilagođen da vozaču pruža dodatni osećaj komfora tokom vožnje. Ipak, kada vozite ovaj automobil morate znati da kočenje i nije toliko precizno koliko bi se dalo očekivati od automobila iz ovog cenovnog ranga, ali dodatni osećaj sigurnosti daje elektonski senzotronični sistem kočenja, koji nije mehanički povezan sa kočnicama.

Ukoliko kupujete polovni Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008 nemojte da vas unutrašnjost automobila zavara, pre kupovine obavezno odvezite automobil na servis, jer treće izdanje E klase u praksi ima nekoliko problema koje na prvi pogled ne možete videti. Unutrašnjost automobila je sjajno dizajnirana, tako da ne verujemo da će automobil osetiti vožnje do 250 hiljada kilometara. Zbog toga je neophodno uraditi servis a evo i zbog čega.

Pre svega morate se uveriti u ispravnost silen blokova, ispravnost pumpe visokog pritiska, a zatim i ispravnost hidraulične jedinice kočnog sistema. Ukoliko na vreme ne primetite ove probleme oni mogu voditi ka ozbiljnijim posledicama, koje možete osetiti tek onda kada vam se desi neka nepredviđena nezgoda. Srećom nijedan od ovih problema ne zahteva velika ulaganja novca, pa se sve da lako rešiti.

Takođe, neki od prvih modela su imali problema sa elektronikom, ali je Mercedes ubrzo na tržištu zamenio takve automobile, pa je problem i rešen do 2006. godine. Bezbednost ovog automobila je pak na visokom nivou tako da je sva neophodna oprema ugrađena i u ovaj automobil. Kada smo već kod opreme vredi i napomenuti da je u osnovni paket ugrađeno dosta opcija, ali drugačije nismo ni očekivali od Mercedesovog modela E klase.

Ukoliko vozite dizel Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008 nećete imati problem sa velikom potrošnjom goriva, jer je ovaj automobil za razliku od nekih drugih modela slične klase ekonomičan, tako da se može reći da za datu cenu zaista dobijate maksimalnu vrednost automobila. Ono što je možda najveća mana automobila je i ručni menjač, koji nije baš prilagođen svakodnevnoj vožnji, tako da preporučujemo vožnju na automatskom, kao i činjenica da je automobil isuviše „mek“ na uglovima, tako da se lako oštećuje.

Ipak, kada se sve sabere preporučujemo vožnju ovog automobila, pre svega zato što je nemački kvalitet neupitan, kao i odnos cena kvalitet.

 

Be the first to comment on "Mercedes CDi E220 E-Class 2002-2008"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*