Auto placevi Austrija

think-from-vlotte

Kako kupiti polovan automobil u Austriji

Polovni automobili u Austriji, najsigurniji web-sajtovi za traženje polovnih automobila ostalo je sve na vama 🙂

Web-sajtove za pretragu polovnih automobila u Austriji

Austrija je jedna od onih zemalja u kojoj naših ljudi ima izuzetno mnogo. Na taj način imate jednu odličnu mogućnost za odabir automobila koji želite, a to je da vam ga preporuči neko od naših. Tako ćete bar na neki način biti sigurniji da je auto onakav kakav kažu da jeste, to jest imaćete proverenu informaciju o kvalitetu vozila. Sa druge strane, cene i modele polovnih automobila možete videti odlaskom na autoplaceve ili posetom internet stranica sa auto oglasima. Pre nego se uputite preko granice u potrazi za polovnim automobilom, preporučljivo je da pročešljate neki od navedenih sajtova, kako bi se bolje pripremili, dobili uvid u cene i ponudu.  Austrija je jedna od zemalja Evropske unije iz koje se u Srbiju uveze najveći broj polovnih automobila.


Prilikom uvoza polovnog automobila iz Austrije možete se odlučiti da sami idete po vozilo ili da koristite usluge preprodavaca i auto placeva koji su specijalizovani za ovu delatnost. Ukoliko se odlučite da sami nabavljate automobil možete putem interneta na specijalizovanim sajtovima saznati cene traženog modela i putem elektronske pošte  ili telefona stupiti u direktan kontakt s prodavcem. Ono što nikako ne preporučujemo to je plaćanje unapred celokupne prodajne cene, ali moguće je da će prodavac tražiti određeni iznos kao garanciju.
Ukoliko se odlučite za kupovinu auta od pravnog lica, to jest na placu ili od neke firme možete platiti karticom ili direktno na račun i tako ostvarujete povraćaj PDV – a. Ova situacija naravno nije moguća ako kupujete od fizičkog lica, ali jedno je zajedničko, a to je da svakako trebate da tražite probnu vožnju I da auto pregledaneki ovlašćeni servis.
U Srbiju mogu biti uvezeni polovni automobili koji zadovoljavaju Euro 3 i Euro 4standarde, a to su svi automobili koji su proizvedeni u Evropskoj uniji posle 2000-2001. godine.  Kupoprodajni ugovor treba overiti kod javnog notara. Povratnici iz inostranstva su mogli i ranije da izvrše uvoz bez carine dok rezidenti od 01. januara 2013. takođe ne plaćaju  carinu dok se  PDV plaća u iznosu od 20%. Takođe, treba računati i na troškove transporta i eventualnih popravki.
Ono što bismo vam mi savetovali jeste da odvojite jedno vreme istražite Internet oglase sa polovnim automobilima. Napravite dobru računicu koliko vam je potrebno novca za to da odete i budete nekoliko dana u inostranstvu ili da angažujete neku špediciju ili drugačiju agenciju za taj posao. Najbolje bi bilo da imate kod nekog da odsednete ta dva ili tri dana. Tada barem nećete morati da placate smeštaj i hranu. Korisna Informacija je da se najveći najprometniji auto placevi u Austriji nalaze oko najvećih gradova. To znači da najveći izbor imate u okolini Beča, Graca, Linca, Salcburga i Insbruka.
Ukoliko prilikom zamene vašeg automobila za noviji polovan automobil iz Austrije poželite hitnu prodaju vašeg polovnog automobila možete nam poslati upit za besplatnu online procenu polovnog automobila. Mi vršimo otkup automobila uz nabolje otkupne cene u Beogradu, Srbiji sa isplatom u istom danu za sve marke, modele polovnih automobila.<

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.