Golf 5 1.9 TDI 2004-2008 god Hatchback

folf5

Prestavljamo vam naša iskustva o modelu Golf 5 u seriji koja se proizvodila od 2004 godine do 2008 godine, ovo iskustvo važi samo za 1.9 tdi.

Vrline Golf 5 1.9 TDI 2004-2008 god Hatchback

Tvrd je u voznji, duza putovanja su problematicna za udobnost, dizne i zamajac pošto na nase trziste obicno dolaze iz uvoza sa velikom kilometrazom, mala zadnja klupa, ako je sa troje vrata tesko se ulazi, losa plastika enterijera to jest zavrsna obrada koja se guli i nije kvalitetna, trapovi, turbina, visoka cena u odnosu na automobile iste klase, precenjen u Srbiji.

Mane Golf 5 1.9 TDI 2004-2008 god Hatchback

Mali potrosac,jeftin za odrzavanje, niske cene delova, atraktivan, pogodan za gradsku voznju, pouzdan, izdrzljiv motor, pregledan, dobro se ponasa u krivinama i na putu i pri vecim brzinama,precizni su i upravljac i menjac,startan,pravi gradski zvrk,omiljen u Srbiji.

Volkswagen Golf 5 2003-2009 je potomak čuvene generacije  generacije Golfova koji su svoju popularnost posebno doživeli u Srbiji, gde su i dalje na ceni, pre svega zbog svoje jednostavnosti, ali i kvaliteta izrade. Golf 2 je možda i najpopularnije vozilo u Srbiji svih vremena, imajući u vidu to da se i dalje jednako vozi kao i u onim momentima kada se pojavio na tržištu.

Što se tiče samog Golf 5 automobila, pre svega zbog svog imena, rado je viđen na putevima u Srbiji, a proizvođač se potrudio da opravda očekivanja vozača performansama koje je u njega ugradio. Ovaj automobil dolazi u nekoliko različitih verzija, a svaka od njih je opremljena odličnim motorom vrhunskih performansi. Dizel motori se kreću od najslabijeg 1.9 SDI motora, do najjačeg 2.0 TDI motora, dok se benzinski kreću od 1.4 pa sve do TFSI motora, koji u zavisnosti od zapremine imaju od 140 do 200 konjskih snaga. Dakle, motor je možda i najveći kvalitet ovog automobila, a to što možete da birate različite verzije, sa različitim motorima, je svakako jedna dodatna pogodnost. Posebno mesto zauzima Volkswagen motor sa cuvenom oznakom 1.9tdi koji je najpopularniji i najpouzdaniji agregat sa odlicnim odnosom cena-kvalitet. Kod polovnih automobila sa ovim motorom nema posebnih mana koje bi naglasili, naravno ovo takodje zavisi od broja predjenih kilometara i nacina odrzavanja.

Golf 5 2003-2009 se odlikuje pre svega bezbednom vožnjom, tako da je sigurnost vozača i putnika automobila svakako na prvom mestu. Samo vozilo je jako bogato dodatnom opremom, tako da ćete i sa te strane biti maksimalno zadovoljni. Ovaj model automobila, možda malo podseća na kombi, ali je i pored toga dosta popularan kod mlađe populacije.

Izuzetno je ekonomičan za održavanje. Pored toga što ne troši mnogo goriva, delove za Golf 5 možete naći na svakom koraku jer su nemački proizvođači izuzetno zastupljeni u Srbiji, pa samim tim ta činjenica utiče i na cenu servisa, ukoliko ste kupili polovan automobil.

Da ne bude da ovaj automobil samo hvalimo, morate obratite pažnju i na nekoliko sitnijih problema koji znaju da se jave. Prvi i svakako najozbiljniji problem je istrošenost volana, usled čega dolazi do praznog hoda volana. Osim toga, Golf 5 ima problem sa elektronikom, koja se vrlo često kvari, što može biti vrlo frustrirajuće za vlasnike ovog automobila.

Ipak, kada sa jedne strane stavite sve vrline i mane ovog automobila na jednu stranu, a na drugu stranu stavimo njegovu cenu, videćemo da je on možda i vozilo za koje dobijamo najviše u odnosu na uloženi novac, i to je verovatno i najveća karakteristika svih Golfovih modela na tržištu. Mada su ovde u Srbiji svi modeli sa znakom VW precenjeni pa i najstariji se prodaju kao novi.

Ukoliko želite da kupite ovaj automobil, naša agencija će otkupom vašeg starog vozila pomoći da skupite novac za kupovinu novog automobila.

2 Comments on "Golf 5 1.9 TDI 2004-2008 god Hatchback"

  1. Ova generacija je odrasla u odnosu na prethodnu čija je karijera bila je poremećena brojnim slabostima. Kod prvih modela proizvodnje, nisu bili oslobođeni brige elektronskih uređaja, ali sigurno iritira, i mali mehanički kvarovi.

  2. Volkswagen Golf 5 u odnosu na svog prethodnika ima poboljšanu pouzdanost. Problemi kod Volkswagen Golf 5 se javljaju veoma retko. Izbegavajte modele Volkswagen Golf 5 proizvedene do leta 2004. Ostali modeli su izuzetno efikasni. Volkswagen je izuzetno pouzdan automobil.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*