Najpopularnije marke kamiona

otkup-kamiona-volvo

Ako želite da kupite polovan kamion najbitnije je da se informišete o tome koliko je zaista pouzdana i ispravna ta mašina za koju ste zainteresovani. Na kraju svega vi ćete morati da gubite vreme i novac na popravke dok će posao da stoji. Servisiranja i održavanje takođe koštaju i kad se udruže sa kvarovima često dovode do toga da kasnite sa poslovnim obavezama što se poslodavcu nikako neće svideti. Da vam se ovo sve ne bi dešavalo mi ćemo vam objasniti kakvi su koji modeli tako da odmah možete da znate šta da očekujete od vašeg budućeg kamiona.

Ukoliko posedujete stari i polovan kamion nebitne marke i nosivosti možete nas kontaktirati za otkup polovnih kamiona nadam se da ćemo moći izaći vam u susret i napraviti dogovor za vaš kamion.

VOLVO

Kamioni ove marke su poznati po svojoj pouzdanosti i trajanju i veoma često viđamo ova vozila da su prešla i po milion kilometara. Zato su njegovi modeli jako popularni kod kamiondžija koji putuju uzduž i popreko po Evropi raznoseći raznu robu. Najprodavaniji Volvo kamion je FH12-420 što znači da je izdržljiv, da se slabo kvari i da je verovatno jedan od udobnijih. Posle njega dolazi i model FH12-460.

MERCEDES

Kao i Volvo i Mercedesovi kamioni i vozila su na tržištu prepoznata kao dobra, pouzdana a isto tako i proverena u tom smislu. Glavna karakteristika ovih kamiona je to što dugo traju pa tako imamo i modele koji su prešli više od milion kilometara i i dalje su u upotrebi čak i posle više od 15 godina neprekidnog rada. Takođe, Mercedesovi kamioni su među najprodavanijima u Evropi.

DAF

Ova vozila su najčešća u Velikoj Britaniji i generalno nisu loša iako postoje neka loša iskustva sa ovim kamionima. Najčešći problemi su u vezi sa menjačem i kutijom menjača tako da kad kupujete ovaj kamion polovan budite sigurni da je servis urađen u roku i kako treba. Ono sa čim mi imamo iskustva je to da se ovi kamioni koriste uglavnom za prevoz građevinskog amterjala i raznog otpada više nego za prevoz druge robe. Međutim, kao i kod svih drugih proizvođača i DAF nudi čitavu paletu tipova vozila.

Izvor fotografije Wikipedia

MAN

Ovi kamioni su toliko dobri za duge vožnje da ih svi vozači prosto obožavaju, ali naročito oni koji putuju preko kontinenta. Uglavnom, na forumima se preporučuje da se dobro proveri upravljački sistem jer posle više stotina hiljada radnih sati pojedini delovi mogu da zastare i istroše se i da zato nastane neki veći problem. Međutim i kad se to desi opet nema velikih razloga za veliku brigu jer se ti delovi lako nabavljaju i mogu lako da se zamene. Zbog svega ovoga mi uvek držimo po nekoliko MAN kamiona tako da što se toga tiče kod nas ih uvek možete naći.

SCANIA

Scania, verovatno, proizvodi najbolje kamione na svetu. Jedan od takvih je Scania V8. Tako da će vam svako reći da si njihovi kamioni dizelaši nešto najbolje što se za novac može kupiti i to sa jakim motorom i dobrim menjačima. Serija P je među najpopularnijim u Velikoj Britaniji dok je serija R jedna od najluksuznijih kad su kamioni u pitanju.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.