Cenovnik notara javnih beležnika

cenovnik-notara-javnog-beleznika

Cene javnih beležnika (notara) su nešto jeftinije u odnosu na nekadašnje overe opštinskih službenika. Ali usluga je daleko kvalitetnija zbog bolje organizacije rada javnih beležnika (notara). U nekim kancelarijama je po par šaltera za overu pa overa ide brže nego u Beogradskim opštinama.

Cene za overu kupoprodajnih ugovora, ovlašćenja za automobile, izjava, dokumenata po zakonu su svuda iste tako da ne morate pozivati sve kancelarije javnih beležnika (notara) da bih proverili cene! Jedino na šta trebate obratiti pažnju je blizina kancelarije koja vam odgovara i eventualno zakazivanje. Ljubaznost, lepši ambijent kod javnih beležnika notara je svakako prednost prilikom overe dokumenata. Cene za overu su nešto povoljnije u odnosu na skorašnje cene overe u Beogradskim opštinama.

Izabrali smo cene usluga koje su najčešće kod javnih beležnika – notora u Beogradu.

Cenovnik kod javnih beležnika notara

  • Overa potpisa za pravna lica iznosi 1.260,00 dinara
  • Overa potpisa za fizička lica iznosi 360,00 dinara
  • Prepis dokumenata jedne stranice iznosi 270,00 dinara
  • Overa kopije, prva strana iznosi 540,00 dinara
  • Overa kopije, ostale stranice iznose 360,00 dinara
  • Izlazak javnog beležnika-notara na teren iznosi 2.700,00 dinara
  • Overa kupoprodajnih ugovora za nekretnine iznosi u zavisnosti od cene nekretnine u ugovoru.

Svi notari u Beogradu bi trebalo da poseduju program koji elektronski očitavaju (skeniraju) dokumenta čime se znatno ubrzava ceo proces overe. Tako da više nema ručnog unosa podataka osim ručnog upisa u knjigu za overu. Postupak overe je praktično isti kao što je bio u opštinama, pa vam tako trebaju ista dokumenta za overu i indetifikaciju lica uz važeću ličnu kartu ili pasoš. Još jedna povoljna stvar je što kod privatnih notora ili javnih beležnika možete zakazati izlazak na teren uz važeći cenovnik.

Primer:

Sada kada vršite prodaju vašeg automobila preko usluge otkup automobila sve pravne radnje i poslove overe možete završiti samo kod javnih beležnika notora u Beogradu. Naravno ovo važi samo za gradove u Srbiji i opšine u kojima postoji javni beležnik notor.

Sve međunarodne overe dokumenata se i dalje overavaju u nadležnim sudovima za ovakve vrste overe. Kao i do sad je potreban original dokument i fotokopija dokumenta koji treba da se overi. Kontaktirajte sud telefonskim putem pre overe međunarodnih dokumenata.

 

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.