Auto placevi Italija

auto-placevi-italija

Kako kupiti polovan automobil u Italiji

Kupovina polovnog automobila iz neke od zemalja EU je svakako najbolji potez ukoliko želite pristojan auto. Ono što je malo zeznute jeste činjenica da ćete morati da odvojite malo više novca nego što bite dali u Srbiji, ali je zato kvalitet neuporediv. Kao i kod nas, međutim, i u inostranstvu se dešava da je kilometraža pomerena i auto našminkan, ali sigurno u manjoj meri.

Spisak auto placeva i web-sajtova u Italiji

Osim informacija gde pronaći polovnjak koji tražite nudimo vam i uslugu besplatne procene i otkup polovnih automobila uz najbolje otkupne cene u Beogradu, svim ostalim gradovima širom Srbije.

Od januara 2013. godine ne plaća se carina na uvoz automobila iz zemalja EU, pa samim tim i na vozila uvezena iz Italije, a PDV je 20%. Dozvoljen je uvoz samo onih automobila koji ispunjavaju ekološke standarde Euro 3.  Svi automobili koji su proizvedeni od 2001. godine pa nadalje sigurno zadovoljavaju ove uslove. Takođe najavljeno je da će ova odredba biti pooštrena i da će biti dozvoljen samo uvoz automobila sa Euro 4 standardom. Prilikom transporta treba obezbediti izvozni EKS papir.

Italija je jedna od najbližih država EU, ako ne računamo zemlje u okruženju. Glavna karakteristika kod automobila iz ove zemlje je što Italijani ne vode mnogo računa o svojim kolima. Što kaže naš narod oni ih voze za sve pare pa je i kvalitet malo slabiji nego u Nemačkoj na primer. Ali su zato jeftiniji.
Torškovi transporta, poreza, carine, špedicije
Prilikom uvoza automobila iz Italije treba računati na troškove transporta koji uključuju odlazaku u ovu zemlju po vozilo, gorivo, putarine, smeštaj u hotelu ili alternativno angažovanje nekog uvoznika koji dovozi vozila iz ove zemlje, troškove pregleda u servisu pre kupovine, zatim troškove usluge špedicije koja može koštati oko 150 evra, a potom je potrebno platiti PDV u Republici Srbiji u iznosu od 20% od vrednosti polovnog automobila. Ukoliko se automobil u inostranstvu kupuje od pravnog lica može se ostvariti i povraćaj PDV.
Prilikom kupovine poželjno je u dogovoru sa prodavcem odvesti automobil  u ovlašćeni servis na dijagnostiku kao i izvršiti probnu vožnju.  Iz Italije se takođe vrlo često uvoze automobili koje su koristile firme, koja su  prešla veliki broj kilometara, i  ta vozila su najčešće bele boje. Zanimljiva mogućnost je kupovina „nula kilometara“ vozila. U pitanju su automobili koji su nekoliko godina stajali u nekom izložbenom salonu i nikada nisu voženam, ali se prodaju kao polovni automobili.
U praksi to izgleda ovako:
Auto dovezete sa italijanskim tablicama sa uzetim punomoćjem na nekom od placeva ili od privatnog vlasnika, naravno sa osiguranjem. Ne postoje Col tablice kao u Nemačkoj. Kad ovde registrujete auto strane tablice vratite u policiju I to je to. Jedna od boljih varijanti je i da organizujete špeditera jer će vam tako biti lakše, brže i jeftinije carinjenje.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.