Renault Laguna 2 DCi 2001-2007

Renault Laguna 2 DCi 2001-2007

Prestavljamo vam naša iskustva o modelu Renault Laguna 2 u seriji koja se proizvodila od 2001 godine do 2007 godine, ovo iskustvo važi samo za vozila koja imaju DCi (dizel) motore.

Vrline Renault Laguna 2 DCi 2001-2007

Udobnost,komforan,niska cena pri samoj kupovini,dosta dodatne opreme u najosnovnijoj verziji,mala potrosnja,lep i aerodinamican izgled,stabilan,precizan upravljac i menjac,kvalitetan audiosistem,dosta lep i kvalitetan enterijer.

Mane Renault Laguna 2 DCi 2001-2007

Dizne,zamajac,zadnje kocnice,elektronika,turbina (obicno odlazi i motor uz kvar iste),profil guma,citac kartica,preskupo odrzavanje,nepregledan,niska cena pri prodaji krajnjem kupcu govori sve o kvalitetu.

Renault modeli francuskog proizvođača automobila, oduvek su bili popularni na tržištu Srbije, pre svega zbog odnosa cena kvalitet, ali i zaista vrhunskog dizajna, koji je oduvek krasio modele ovog proizvođača. Reno Laguna 2 DCI 2001 – 2007 je model koji se vrlo često može naći na našem tržištu, ali je primećeno nekoliko nedostataka zbog kojih morate biti jako oprezni pri njegovoj kupovini.

Pre svega, neki od prvih modela koji su sišli sa proizvodne trake Reno Laguna 2 DCI imaju problem sa V6 motorom. Taj problem se ogleda u lošem paljenju motora, kao i u elektronici, pa je pre kupovine ovog automobila, isti neophodno odvesti kod stručnog lica u koje imate poverenje, kako bi automobil bio detaljno pregledan. Takođe, ukoliko vozite nešto stariji model, možete doći u problem sa curenjem ulja, što je čest problem kod ovog modela.

Takođe, za vozače je veliki problem slaba preglednost tokom vožnje. Retrovizor je mali, a čitav dizajn automobila je urađen tako da se mnogo više vodilo računa o izgledu, nego o njegovoj funkcionalnosti, pa je vožnja unatrag izuzetno teška. Zbog ovoga vam savetujemo da budete spremni na mere dodatnog opreza, ukoliko se budete rešili da kupite baš Reno Laguna 2 DCI.

Što se tiče unutrašnjeg dela automobila, Reno Laguna 2 DCI je izuzetno udoban i komforan automobil, i sa tim zaista nećete imati problema, ali kvalitet materijala nije onakav kako smo navikli da bude. Posebno se to odnosi na materijal i njegov kvalitet od koga su napravljena sedišta. Takođe, klima je nešto slabijeg kvaliteta, pa su mnogi korisnici primetili da se i ona brzo kvari,  da postoje određeni problemi tokom njenog korišćenja.

Postoji jos jedan agregat-motor koji se ugradjivao u Renault modele koji cemo istaci kao los ukoliko automobil ima veliku kilometrazu. To je motor sa oznakom 2.2dci koji ume vlasniku da nanese velike materijalne troskove ukoliko ima veliku kilometrazu ili je osvezen sa nekom polugeneralnom. U Renault lagunu se ugradjivao i pokazao se kao veoma nepouzdan agregat. Naravno 1.5dci je nesto bolji jedino su dizne problematicne posle vece kilometraze. Dok je 1.9dci je ostao kao najpouzdaniji dizel agregat.

Da ne bude da samo ističemo mane ovog automobila, moramo istaći i neke njegove pozitivne karakteristike. Pre svega već pomenuta udobnost kod Reno Laguna 2 DCI automobila, je onakva kakvu bi ste mogli i da očekujete  od automobila francuskog proizvođača. Tokom vožnje ćete uživati, jer je ovaj auto dizajner tako da čak i duži put provedete potpuno zadovoljni sa te strane.

Osim toga, auto je potpuno siguran, u segment bezbednosti je Reno uložio dosta resursa, a ovaj model automobila je bogatiji standardnom opremom, nego što su to neki modeli konkurentnih proizvođača slične klase. Takođe, automobil je dobro izbalansiran, tako da ćete sa te strane biti u potpunosti zadovoljni svojim izborom.

Dakle, kao što vidite Renault Laguna 2 DCI ima svojih prednosti ali i svojih mana, a na vama je da odlučite prosto da li vam ovaj odnos odgovara ili ćete sreću potražiti u nekom drugom modelu. Ukoliko vam je potreban otkup automobila kako bi ste skupili dovoljno novca za kupovinu ovog modela, možete se obratiti našoj agenciji koja će vam pomoći da realizujete svoje planove.

Be the first to comment on "Renault Laguna 2 DCi 2001-2007"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*