Citroen Xsara Picasso 2.0HDI 1999-2012

citroen-xsara-picasso

Prestavljamo vam naša iskustva o modelu Xsara Picasso sa motorom 2.0hdi koja se proizvodila od 1999 godine do 2012 godine, ovo iskustvo važi za Citroen Xsara Picasso.

Vrline Citroen Xsara Picasso 2.0HDI 1999-2012

Odličan porodični automobil spada u klasu Mini-Van vozila. Jeftin za održavanje, pouzdan na putu. Udobnost, konfor, sigurnost, preglednost su na prvom mestu. Pogotovo je doživeo veliku slavu zahvaljujući čuvenom 2.0HDI agregatom. Mali potrošač na otvorenom putu, ekonomski prihvatljiv u svakom smislu.

Mane Citroen Xsara Picasso 2.0HDI 1999-2012

Nedostatak i veća cena održavanja se pojavila kod modela sa plivajućem zamajcem. Ukoliko vam je loša turbina povećava potrošnju i gubi snagu. Elektronika oće da zabrlja ali je sreća da kod nekih modela prolazi sistem ugasiš pa ponovo upališ vozilo. Kao i većina Francuskih automobila poseduje zadnji torzioni sistem vešanja, obratiti pažnju na njega. Loš i mali mali anslajng pa je sa tim potreban veliki krug za zaokret. Nije za gradsku vožnju jer je nazad totalno nepregledan pto se rešava parking senzorima.

Citroen Xsara Picasso spada u grupu onih automobila koje biste rado kupili kako bi okupili porodicu i krenuli na neko veliko putovanje sa njima, a dimenzije i bezbednosna komponentna ovog vozila vam garantuju uživanje tokom tog putovanja. Zbog toga je ovo vozilo, koje možemo slobodno svrstati u kategoriju Mini Van vozila, jedno od najpopularnijih u svojoj klasi, a mi ćemo vam u narednih nekoliko redova predstaviti njegove vrline i mane.
Pre svega kada se radi o bezbednosti, kao što smo već rekli, Citroen Xsara Picasso automobil predstavlja zaista automobile u koji možete biti apsolutno sigurni, jer vam donosi sve ono što jedan potpuno bezbedan automobile treba da ima. Nema nikakve bojazni, tako da možete slobodno sa svojom porodicom njime krenuti na put. Osim bezbednosne komponente, ljudi se odlučuju na kupovinu ovog automobila jer je izuzetno mali potrošač, pa putovanje njime znači i ne preveliki trošak za čitavu porodicu.
Ono što je takođe veoma važno da znate kod Citroen Xsara Picasso automobila, je da je on veoma udoban automobil, tako da ćete zajedno sa ostalim putnicima u automobile apsolutno uživati u vožnji. Pravi Francuski automobil koji je stvoren za familiju. Osim toga, preglednost tokom vožnje je na veoma zavidnom nivou, tako da imate sve uslove da zaista uživate u vožnji. Mada je mana nepreglednost zadnjeg dela pa prilikom parkiranja unazad morate otvoriti svo cetvoro ociju ili ugraditi parking senzore.
Ipak, Citroen Xsara Picasso automobil, kao is vi ostali automobili ima i svoje mane, koje nisu zanemarljive, ali u ukupnom zbiru mogu da budu tas na vagi pri odluci o kupovini ovog automobila. Pre svega, ovaj automobile nije za gradsku vožnju jer ima jako lošu preglednost pozadi, što se donekle rešava senzorima za parkiranje. Takođe, plivajući zamajac je predstavljen samo kod nekoliko modela ovog automobila, i uzročno posledično tome je da je i cena ovakvih modela nešto skuplja nego što je to inače.
Citroen Xsara Picasso automobili, odnosno pojedini njegovi modeli imaju problem sa elektronikom, koja može napraviti problem tokom vožnje. Srećom, kao kod starih dobrih hakera, ovaj problem se jednostavno rešava. Prvo isključite, pa onda popnovite uključite automobil, i problem je rešen. Takođe, morate obratiti pažnju in a kvalitet turbine. Ukoliko vam je ona loša, povećava se potrošnja automobila, i gubi se njegova snaga, što je priznaćete loša stvar.
Sve ovo kad se sabere čini nam se da Citroen Xsara Picasso automobil ima više prednosti nego što ima mana, pa vam toplo preporučujemo njegovu kupovinu. Naša agencija vam stoji na raspolaganju, ukoliko želite  da vam otkupimo vaš manji  automobil marke Citroen C3 ili bilo koji drugi model, marku  kako biste stekli dodatni novac za kupovinu ovog modela. Proverite zašto imamo ubedljivo najpovoljniju ponudu na tržištu.

Be the first to comment on "Citroen Xsara Picasso 2.0HDI 1999-2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*