Renault Scenic 1.9dci MiniVan 2003-2009

renault scenic dci mini van 2003-2009

Poročitajte naša iskustva o porodičnom Mini Van Francuskom automobilu marke Renault koji nosi oznaku Renault Scenic. Naš  model koji smo testirali i prikazali kroz iskustvo ima motor zapremine 1.9 sa oznakom DCI. Ovaj automobil koji se proizvodio od 2003 godine do 2009 godine, ovo iskustvo važi za ovaj automobil sa dizel motorm oznake 1.9dci.

Vrline Renault Scenic 1.9dci MiniVan 2003-2009

Udoban automobil za duza porodicna putovanja, na otvorenom putu niska potrosnja goriva pogotovo kod modela sa 6-tom brzinom, konforan gepek pogotovo kod produzenih verzija, veliki izbor rezevnih delova, dovoljan broj ovlascenih servisa.

Mane i nedostaci Renault Scenic 1.9dci MiniVan 2003-2009

Problemi sa elektronikom su uvek prisutni, problem elektricna rucna zbog elektronike, skupo odrzavanje, kod automobila sa vecim bojem predjenih km prisutni su problemi sa diznama i turbinom a na kraju i generalnom, brzo mu pada tržišna vrednost, nazad nepregledan pogotvo za gradku vožnju.

Renault Scenic 1.9dci Mini Van 2003-2009 je automobil namenjen je osobama koje vole da putuju često sa društvom ne bitno da li se radi o prijateljima ili o porodici. Kvalitet i sigurnost ovog vozila su svakako njegove prednosti, i osnovni razlog njegove popularnosti koju možemo primetiti kroz otkup polovnih automobila. Naravno, kao i svaki drugi automobil i ovaj ima svoje vrline i mane, a mi ćemo pokušati da vam navedemo samo najznačajnije od njih.
Pre svega Renault Scenic je vozilo namenjeno dužim putovanjima, i u tu svrhu ima nekoliko veoma očitih prednosti. Pre svega jako je komforan, tako da se putnici tokom vožnje što manje umaraju. Zatim, vrlo je udoban, a poseduje i dosta dodatne opreme, tako da uživanje putnika tokom vožnje bude na maksimalno zadovoljavajućem nivou. Naravno, i gepek je izuzetno prostran, tako da imate prostora da u njega stavite sve stvari koje želite da ponesete na putovanje.
Održavanje ovog automobila takođe spada u njegove prednosti, jer se natržištu nalazi veliki broj rezervnih delova za Renault Scenic, a tokom vožnje na pravom putu njegova osnovna karakteristika je niska potrošnja goriva, tako da se svaki duži put i definitivno se isplati. Osim toga, u Srbiji se nalazi i sasvim dovoljan broj ovlašćenih servisa kod kojih možete odvesti svoj automobil na pregled ili popravku kada je to potrebno.
Osnovna mana Renault Scenic automobila je to što je nepraktičan za gradsku vožnju, jer je izuzetno nepregledan pozadi prilikom parkiranja. Vrlo je teško kontrolisati saobraćaj na taj način, pa ga zato i ne viđamo mnogo na gradskim ulicama. Osim toga, teško mu je naći prihvatljivo parking mesto, tako da se pogotovo u gradskim sredinama ovaj automobil apsolutno izbegava.
Takođe, on ima i nekoliko značajnih tehničkih problema sa kojima bi trebalo da budete upoznati. Tu pre svega mislimo na probleme sa elektronikom, koji vlasnicima ovog automobila vrlo često zna da pravi veliki problem. Recimo pre svega tu mislimo na problem sa električnom ručnom. Kod automobila sa većim brojem pređenih kilometara tu su problemi i koji se javljaju sa diznama i turbinom, a na kraju često završe i generalnim remontom motora.
Naravno kao posledica svih ovih problema koje smo naveli, a koji se mogu javiti tokom korišćenja ovoga automobila, vremenom dolazi do velikog pada njegove tržišne vrednosti, pa i samim tim ne isplativosti investiranja u njegovo održavanje. Naravno, to ne znači da gavlasnici ne održavaju, ali prosto imajte na umu onu narodnu “koliko para toliko i muzike”, pa se u skladu sa time na tržištu i ponašajte.
Nakon svega ovoga, razmislite sami da li je kupovina Renault Scenic vozila pravo rešenje za vas, a ukoliko se odlučite nakraju da ga kupite, vaše staro vozilo možete prodati našoj agenciji, i na taj način zaraditi nešto novca možda baš za kupovinu ovog automobila. Ukoliko želite da vidite naše iskustvo kliknite na Renault Laguna 2.

Be the first to comment on "Renault Scenic 1.9dci MiniVan 2003-2009"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*