Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010

Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010

Prestavljamo vam naša iskustva o čuvenom Francuskom automobilu Citroen modelu C3 koji se proizvodio od 2002 godine do 2010 godine, ovo iskustvo važi samo za 1.4Hdi.

Mane Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010

Loš kvalitet enterijera(volana pogotovo),farovi lako propadaju i blede,dve verzije dizni,kod ubrizgavanja treba voditi racuna o tipu dizni,bosch je bolji nego siemens deca,los kvalitet elektricne instalacije,malo mesta na zadnjoj klupi a auto je sa 4 vrata,mali gepek,los kvalitet zavrsne obrade, MC Ferson vešanje nezavisno po točku.

Vrline Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010

Mali potrošač,solidan za održavanje,jeftin pri samoj kupovini,pogodan za grad i gradsku voznju,izdrzljiv i solidan motor koji dosta prelazi bez otvaranja,solidna oprema u osnovnoj verziji,mala registracija,startan,pregledan,dobar auto u odnosu cena kvalitet za malo vozilo.

Ukoliko želite mali gradski automobil koji je istovremeno i mali potrošač, ali i automobil kojim ćete moći lako da manverišete gradskim ulicama, onda je  Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010 pravo rešenje za vas. Osim ekonomičnosti ovaj model se izdvaja i izuzetnom cenom, koja je mnogim ljubiteljima automobila posebno interesantna na ovim prostorima.

Ovaj automobil je na tržištu izašao kao konkurent sličnim modelima nekih drugih kompanija poput Pežoa 207, ali za razliku od njega ima lošiji unutrašnji dizajn, pa jeftina plastika vrlo brzo počinje da propada. Naravno da je prednost ovakvih automobila već pomenuta gradska vožnja, ali zbog svog dizajna ali i unutrašnje strukture ona je daleko od udobne.

Za razliku od Sitroena (eng.Citroen) sa 1.1 motorom,  C3 1.4 HDI 2002-2010 je odlično vozilo sa miks gradske vožnje i odlaska na put, a sve to po izuzetno povoljnoj ceni, jer motor i dalje manje troši od svoje konkurencije. Naravno, nemojte očekivati od njega mnogo, čak nije ni poželjno pokušavati razvijanje neke velike brzine, ali ono što možete da očekujete od njega je stizanje od tačke A do tačke B uz niske troškove i veliku pouzdanost.

Nemojte da očekujete da ćete u ovom modelu u osnovnom paketu naići na mnogo dodatne opreme. Kada kažemo osnovna dodatna oprema, onda to i zaista mislimo. Tu je svakako daljinsko zaključavanje automobila, ABS sistem,ESP sistem, klima, ali je recimo centralno zaključavanje dostupno samo kod pojedinih modela.

Kod ovog automobila se vozači najviše žale na samu vožnja koja nije uopšte udobna. Naime, tokom same vožnje automobil poskakuje, kada naiđe i na najmanju prepreku, pa to stvara dosta neprijatan osećaj. Takođe, ukoliko ste planirali da pođete na duži put sa prijateljima, imaćete problem jer je zadnji deo automobila prilično tesan, pa će sve vreme imati neugodan osećaj tokom vožnje. Nerafinisan i prilično jeftina unutrašnjost su tek posebna priča, pa je to ono što u ovoj priči oko automobila Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010 daje negativan ton.

Ipak, koliko para toliko i muzike, pa se može reći da je osnovni kvalitet ovog automobila zapravo ogromna ušteda u gorivu koju ćete ostvariti u odnosu na vožnju konkurentskim automobilima iz iste klase. Veoma zanimljiva konstatacija jednog vlasnika ovog automobila, možda i najbolje oslikava vožnju njime: „Nikad neće razviti dovoljnu veliku brzinu kako bi tokom eventualnog sudara napravio veliku štetu“.

Dakle, da zaključimo. Ukoliko vam je potreban automobil koji ćete lako održavati, čije osiguranje je prilično jeftino u odnosu na neke druge modele, i koji će lako stati i u garažu i na parking mesto, onda je ovaj model Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010 zaista pravo rešenje za vas.

 

1 Comment on "Citroen C3 1.4 HDI 2002-2010"

  1. Mislim da ima torziju na zadnjim tockovima strucnjak !!!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*