Citroen C2 1.1 benzin 2003-2009

citroen c2 benzin 2003-2009

Ovaj put vam prenosimo auto iskustva o malom Francuskom automobilu marke Citroen koji nosi oznaku C2. Naš  model  koji smo testirali i opisali kroz naše iskustvo ima motor zapremine 1.1 litre. Ovaj automobil koji se proizvodio od 2003 godine do 2009 godine, ovo iskustvo važi za ovaj model automobila sa benzinskim motorm oznake 1.1.

Vrline Citroen C2 1.1 benzin 2003-2009

Mali okretan automobil, odlican za gradsku voznju, napred prostan i komforan, miran rad motora, ekonomican za odrzavanje, veliki izbor rezevnih delova i ovlascenih servisa, jeftina registracija.

Mane Citroen C2 1.1 benzin 2003-2009

Slab motor za četiri osobe, velika gradska potrosnja, nazad skucen prostor, premala zadnja sedista, gepek mali i nepristupačan zbog dvodelnih gepek vrata, loša završna obrada enterijera kroz dosta jeftine obojene plastike.

Najpopularniji modeli automobila u Srbiji pre svega zbog svoje cene, održavanja i male potrošnje su svakako ekonomični modeli poznatih proizvođača, idealnih za ljude koji će ih koristiti uglavnom za gradsku vožnju. Jedan od takvih modela je i svakako Citroen C2 1.1 benzin 2003-2009. Ovaj modela utomobila je idealan za samce, odnosno ljude bez velike porodice kako bi se lako kretali po gradu u kom žive.
Kada je reč o ovom modelu automobila, moramo zaista pre svega istaći ono što ljudima u Srbiji prvo upada u oči, a to je njegova cena. Pre svega imajte u vidu da je osnovna cena ovog automobila niska, ali zato imate i niz drugih stvari koje znaju da budu velika pogodnost ukoliko posedujete ovakav automobil. Tu pre svega mislimo na cenu registracije, zatim održavanje samog automobla, jer širom Srbije imate dosta ovlašćenih Sitroen servisa. Takođe, njegovo održavanje je jeftino, jer se na tržištu nalazi zaista veliki broj jeftinih delova namenjenih ovom automobilu.
Kao što smo već napomenuli, Citroen C2 automobil je sjajan za gradsku vožnju. On je mali, lako je okretan, pa parking mesto možete pronaći gde god poželite, i to je svakako njegova velika prednost. Karakteriše ga miran rad motora u isravnom stanju, a za vozača i suvozača ima sasvim dovoljno mesta za jednu mirnu i komfornu vožnju. Naravno, to što je on idealan za gradsku vožnju ne znači da ne smete krenuti na put sa njim, samo imajte u vidu da ne može razvijati velike brzine, kao i to da je benzinac.
Osnovni problem Citroen C2 automobila je baš motor, jer je utisak da je on preslab za četiri osobe, pa čak ni toliko nije preporučljivo da se voze njime. Takođe, za svoju veličinu i namenu, je veći potrošač tokom gradske vožnje, pa morate imati u vidu da ćete imati dodatni trošak tokom vožnje za gorivo.
Za razliku od komfora napred, pozadi je prilično skučeno, zadnja sedišta su premala, tako da apsolutno nema komfora za sve putnike u automobilu. Prostor za gepek je i suviše mali, pa vam je jasno zašto se ovim automobilom ne preporučuje planiranje nekog dužeg putovanja.
Osim komfora tokom putovanja, on se ne može pohvaliti ni previše brižljivo planiranom izradom, jer se čini da je ona nešto lošija u odnosu na neke automobile iz slične klase. Sam eksterijer poseduje dosta loše obojene plastike, koja automobilu daje prilično jeftin izgled na prvi pogled. Ukoliko volite da vaš automobil izgleda lepo na pogled, Citroen C2 je za izbegavanje? Ukoliko vam ovo nije drugi automobil pa ga planirate koristiti samo za grad.
Dakle, ukoliko želite da kupite ovaj automobil sa svim njegovim vrlinama i manama, vaš stari automobil možete prodati našoj agenciji po najpovoljnijim cenama koje možete naći na tržištu. Pozovite nas i proverite zbog čega je naša ponuda najpovoljnija na tržištu. Ukoliko želite da pročitate naše iskustvo sa malo većim modelom koji nosi oznaku Citroen C3.

Be the first to comment on "Citroen C2 1.1 benzin 2003-2009"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*