Nove auto gume

gume-michelin

Svi vozači koji upravljaju motornim vozilima a kojima je bila potrebna popravka celog automobila nakon izbušene gume složiće se da je tradicionalnoj tehnologiji guma je hitno potrebna modernizacija. I nakon dugo vremena,  rešenje je tu pred nama, u obliku Michelin Tweel bezvazdušne gume. Francuska firma je otvorila novo postrojenje u Južnoj Karolini, SAD, koje će proizvoditi ove nove gume. Nova guma će se za sada naći samo na opremi za komercijalna vozila kao što su vozila teške i lake mehanizacije, vozila za izgradnju i vozila koja se koriste u poljoprivrednom sektoru. Takođe ova guma će takođe moći da se koristi na nekim traktorima i John Dieere kosačicama.


Izvor fotografije Michelin

Auto gume koje se ne mogu probušiti

Bez bušenja? Ali za uobičajeno masovno tržiše automobila, drugi pronalazak od Michelina, gume otporne na bušenje, Selfeal, je možda interesantniji. Prošle godine tj. u2014 godini, Michelin je demonstrirao kako se Selfseal mogu voziti preko šiljaka visine 7,6 cm bez ikakvih nepovoljnih efekata na performanse datog vozila. Specijalno gumeno jedinjenje je pronađeno unutar gume, koje zatvara bilo koju rupu koja nastane – odmah. Nove gume, koje će se naći u prodaji sledeće godine, su trenutnonamenjene privatnim automobilima i lakim komercijalnim vozilima. Francuski gigant guma veruje da da će narod Jugoistočne Azije obezbediti veliko tržište za ove gume,gde prosečni vozač pretrpi bušenje na svakih 1850.7456 km. U poređenju sa Evropom, gde se to dešava jednom na svakih 120700.8 kilometara.                       Ovaj tekst o auto gumama je informativnog karaktera, nadamo se da ćemo u uskorijoj budućnosti svi voziti autombile na ovakvim auto gumama gde će bezbednost u saobraćaju biti na još većem nivou. Naša agencija vrši otkup polovnih auto guma svih dimenzija i namena, ukoliko posedujete stare ili polovne auto, kombi, kamionske gume možete nam ponuditi i nadamo se daćemo napraviti što bolju otkupnu cenu za vas.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.