Prva registracija automobila u vandrednom stanju

grb ministranstva unutrusnjih poslova srbije

Pademija virusa Covid 19 je sve zaustavila. Bar nam se tako činilo prvih par dana. Od kako je uvedeno vandredno stanje prvih par dana je sve stalo. Tako nam se učinilo ali ipak je osmišljen najbolji način da se registruje automobil koji ste kupili na auto placu ili u salonu automobila.

Na zvaničnoj facebook stranici MUP-a Srbije je objavljena procedura prve registacije polovnog ili novog automobila.

Kako registrovati automobil?

Spremiti svu originalnu dokumentaciju za kupljeni automobil uz sve plaćene takse (original uplatnice) uz očitanu ličnu kartu. Sve to treba poslati policijskoj upravi na vašoj opštini. Naravno proverite koja Pošta radi da ne bih lutali i gubili vreme i ovako kratkog dana do policijskog časa. Pošto se radi o original dokumentaciji šaljite je preporučeno sa povratnicom o uručenju. Tako neće doći do gubljenja važnih dokumenata i daljih problema oko dokazivanja porekla automobila. Ukoliko imate nedumica možete posetiti naš blog za otkup automobila gde ćemo vam dati odgovor na vaša pitanja u vezi registracije ili otkupa automobila.

Kako registovati automobil u toku vandrednog stanja?

Oko procedure registracije vozila možete se osloniti na auto plac ili salon za prodaju automobila, agenciju za registraciju automobila. Svi oni znaju potrebnu dokumentaciju i uplatnice za prvu registraciju.

linija tehnickog pregleda

Potrebna dokumentacija registracije automobila

  • Registracioni list (dokaz o tehničkoj ispavnosti vozila) sadrži 2 strane od koje prvu stranu popunjava tehnički pregled dok drugu popunjava MUP Srbije.
  • Polisa obaveznog osiguranja uz original uplatnice kao dokaz o uplati.
  • Dokaz o vlasništvu, poreklu automobila koji ste kupili. To može biti Faktura od auto placa na kom ste kupili automobil, ugovor o kupoprodaji-poklonu, kao i sve pravosnažne presude za predmetno vozilo za koje se vrši registacija.
  • Vaša LK očitana kao dokaz o vašem indetitetu.
  • Sve carinske fakture, dokaz o uplatama prema carini Srbije.
  • Sve original uplatnice za registaciju vozila kao dokaz o uplati registracije.
  • Kao i uvek ostavite vaš broj mobilnog telefona ukoliko nešto nije uredu da vas kontaktira policijski službenik. Svu dokumentaciju obavezno fotokopirajte i ostavite fotokopije za vas ukoliko nešto krene naopako.

Gde šaljemo svu dokumentaciju?

Adresu MUP-a sa vašim prebivalištem možete videti ovde.

Koliko čekamo na odgovor MUP-a za registraciju?

Prosek završavanje registracije je od 2 do 4 radna dana (kad vas kontaktira službenik MUP-a). Do dobijanja tablica i potvrde koja nam služi umesto saobraćajne dozvole.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.