Kako najbrže prodati auto

Kako najbrže prodati auto
kako najbrže prodati automobil. Otkup i prodaja polovnih automobila.


Kada dođe do trenutka kada želite ili morate da se rešite svog auta putem prodaje, sigurno će se pojaviti brojna pitanja na koja želite da dobijete odgovore. Cilj Vam je da što bolje prođete i što manje izgubite, a da čitava procedura traje što kraće. Ako ste odlučili da prodate automobil, a hitno Vam treba novac za noviji model ili nešto drugo, dostupne su Vam brojne metode koje su efektne i profitabilne. Moći ćete da ga date za najbolju moguću cenu i da mu velikom brzinom pronađete novog vlasnika.

Utvrdite vrednost vozila


Pre nego što uopšte oglasite prodaju automobila potrebno je da proverite koju maksimalnu sumu možete dobiti za njega. Raspitajte se u okolini i pretražite internet da pogledate kako se kreću cene istog ili sličnih modela. Obiđite auto-pijace i auto-placeve. Ne zaboravite da će kupac poželeti da se cenka i da prođe jeftinije ako se zaista zainteresuje za auto koji je predmet prodaje. Zbog toga, ako Vaš auto vredi 4500 eura ponudite ga za 4600 eura.

Kako najbrže prodati vaš polovan automobil.
Kako najbrze prodati auto

Uradite proveru kod majstora

Polovno vozilo je ipak polovno i korišćeno. Koliko god mi želeli da je ono u apsolutno savršenom stanju, moramo biti svesni da ipak nije. Zakažite termin kod majstora i odradite detaljnu proveru funkcionalnosti vozila. Ako ima nešto što treba popraviti, a ne zahteva veliko ulaganje, učinite to. Ako ipak postoji neki veći kvar ili fizičko oštećenje, a ne daje Vam se novac za saniranje istog, istaknite to u oglasu ili naglasite potencijalnom kupcu kada Vas bude posetio da pogleda vozilo.

Uradite dubinsko čišćenje

Izgled automobila je ključan ukoliko želite da prodaja prođe uspešno i brzo. Higijenski čist auto drastično uvećava šanse za prodaju. Zato, uložite nešto novca na usluge dubinskog čišćenja vozila jer će se to itekako isplatiti. Detaljno opran, usisan, uglancan I voskiran četvorotočkaš privući će poglede zainteresovanih i svakako će se brže prodati od prljavog vozila. Veliki plus je i popravka ogrebotina, maskiranja problema sa farbom na karoseriji i kupovina osveživača ili mirisa za enterijer automobila.

Napravite dobre fotografije

Koristite što kvalitetniju kameru i fotografišite automobil u toku dana, sa svih strana, iznutra i spolja. Možete iskoristiti noviji pametni telefon, jer danas svaki model ima sasvim solidnu kameru. Slike ne smeju biti mutne. Odaberite mesto za fotografisanje, a najbolja bi bila neka čistina u prirodi, bez detalja u okolini. U pozadini se ne sme naći bilo šta što odvlači pažnju, kao što su ljudi, životinje i kuće. Ako ima nekih vidljivih nedostataka, preporučuje se da ih takođe uslikate.

Postavljanje automobila na oglase

Ponuda na internetu je danas mnogo efektivnija od npr. postavljanja slike automobila sa detaljima u novine ili oglašavanja na radio stanicama. Skoro svi ljudi danas traže željene informacije upravo na World Wide Web-u i veće su šanse da upravo online prodate svoj auto. Postoje mnogi web sajtovi specijalizovani za oglašavanje prodaje, a u ovu svrhu takođe možete iskoristiti i prednosti društvenih mreža. Naš predlog je da postavite vaš auto na čuvene auto oglase: Polovni automobili i Moj Auto. Takođe naša preporuka je popunjavanje upita za online procenu kroz uslugu otkup automobila.

Znak na Prodaju

I ako je zakonom zabranjeno oglašavati automobile na ovaj način. Ovo je klasičan metod koji koriste mnogi vozači jer garantuje brzo javljanje zainteresovanih osoba. Na vozilu istaknite ovaj natpis zajedno sa Vašim kontakt podacima i nekim ključnim detaljima kao što su godište i cena. Gde god parkirate auto ili ste u pokretu, svaki prolaznik će uočiti poruku, a ne zaboravite da se sigurno među njima nalazi potencijalni kupac.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.