Golf 2 najotkupljivaniji automobil na otkupautomobila.com

golf 2

Kada kažemo Golf 2 pomislimo na najprodavaniji model stare Jugoslavije i sinonim tadašnjih automobila. Model koji je svoje predstavljanje doživeo daleke 1983. godine i do dana današnjeg nije pao u zaborav, a posebno  u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Verujući statistikama i po podacima do 2005 godine u Srbiji i Bosni i Hercegovini zastupa ukupno čak 34% automobila baš ovog modela, to jest Golfa 2 na putevima ove dve zemlje. Proizvodio se do 1992. godine, a jedan od pogona  fabrike Volkswagen je bio i u Sarajevu. Fabrika se nalazila u Vogošći delu Sarajeva, gde je Golf 2 imao oznaku ili skraćenicu TAS to jest tvornica automobila Sarajevo koja je sa Nemačkim proizvodjačem automobila sklopila ugovor još davne 1969. godine kada su  i započeli saradnju nekih Volkswagenovih prethodnih modela.

Golf 2 dolazio je u dve varijante: sa dizel i benzinskim motorom. Od 1983. godine se proizvodio sa leptir staklom, a 1989. se izbacuje leptir staklo a karoserija ukrašava sa širokom lajsnom i dubokim branicima. Dizel motor od 1600 kubika, sa ili bez  turbine,  u to vreme pouzdan i porodičan automobil je tada pružao maksimalne mogućnosti a retko kada se kvario, to jest nije bio skup za održavanje. Imao je varijantu sa troje ili petoro vrata.
>Mladima je i dalje u nezaboravu ostao model sa benzinskim motorom od 160 KS ili popularno nazvan Golf 2 GTI, a u Nemačkoj je napravljena ovakva verzija sa čak 210 KS koji je imao oznaku Golf 2 G60 Limited, ali samo u 72 primerka.

Kada smo već pomenuli sve varijante Golfa 2 možemo da pomenemo i Golf 2 Country Syncro koji je imao pogon na sva četiri točka i bio povišen kao neki terenac. Isključivo se vozio u Nemačkoj a koristili su ga ljudi koji su živeli u planisnskim predelima sa puno snega ili oni koji su živeli na selu i bavili se poljoprivredom. U našoj zemlji se i danas može videti neki primerak baš ovog „terenca“.
Sve u svemu kada sagledamo temu popularnosti modela Golf 2 možemo reći  da je Golf  2 i dalje popularan u našoj zemlji i na našim putevima, a jedan je i od modela sa kojim smo najviše imali susreta u našoj agenciji. Po statistici koju vodimo od kada smo počeli sa radom do izdavanja ovog teksta imali smo čak 43 otkupljena modela Golfa 2, i to 32 modela sa dizel motorom i 11 modela sa benzinskim motorom, pa samim tim i dajemo zaključak da je ovaj model  veoma zastupljen i jedan od najotkupljivanijih automobila na otkup automobila Beograd.

Vrlo bitna stavka koju ne možemo da izostavimo je da smo iza sebe ostavili veliku armiju zadovoljnih klijenata od kojih smo otkupili Golf 2 po konkurentnim cenama na tržištu, i zato smo vodeći  lideri u otkupu volkswagen modela Golf 2 kao i svih marki vozila i automobila na ovim prostorima.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.