Auto placevi Francuska

auto placevi francuska

Kako kupiti polovan automobil u Francuskoj?

Kao što smo već više puta rekli, kupovina automobila u zemlji EU uglavnom je dobra varijanta. Pogotovo ako je reč o zemlji sa dobrim putevima i još boljim navikama vozača da održavaju vozila. Francuska je, što se obe stvari tiče, malo iznad sredine. Nikako nije kao Nemačka gde su i putevi i odnos prema kolima na izuzetnom nivou, ali nije ni kao Italija ili Španija gde su obe stvari samo sa prolaznom ocenom.

Web-sajtovi za kupovinu polovnih automobila iz Francuske:

U svakom slučaju ova zemlja je domovina tri marke koje su među najpoznatijima u svetu, a to su Peugeot, Citroen i Renault. Sa tim u vezi ako želite neki auto od jedne od ove tri firme imate varijantu da su uptavo ti automobili jeftiniji u odnosu na uvoz automobila sa auto placeva Nemačkoj.
Kada uvozite automobil iz Francuske plaćate porez u iznosu od 20%, a vozila moraju da ispunjavaju mimimum Euro 3 standard dok se carina ne plaća od 2013. godine. Sa druge strane, prilikom izvoza iz ove zemlje moguće je ostvariti povraćaj PDV-a. Iz Francuske se uvoze putnička ali i laka dostavna vozila. Dostavna vozila su dosta jeftinija, a postoji mogućnost da se prilagode za registraciju kao putničko. Treba obratiti pažnju na ovakve automobile jer su oni često prešli mnogo veći broj kilometra.
Kao i kod svih dosadašnjih tekstova na ovu ili sličnu temu uvek imate opcije da sami odete po auto ili da vam ga doveze neko ako ste odabrali auto, tj. znate šta tražite i gde da tražite najbolja varijanta je da vas neko ugosti. Tada ne morate da izdvajate pare za smeštaj i hranu za tih par dana. Ali, pošto je Francuska ipak daleko možda je najbolje da angažujete neku agenciju koja se bavi ovim poslom. Ovakvo angažovanje se reguliše ugovorom o porudžbini automobila.
Prilikom kupovine automobila dobićete ili račun, ako vozilo kupujete na auto placu, ili kupoprodajni ugovor, koji potpisujete vi i vlasnik. Ne zaboravite da i ovaj, kao i svaki drugi ugovor mora da se overi kod nadležnih organa zemlje iz koje uvozite vozilo. Uz to, za vas je sigurnije da imate ugovor, nego račun. Ove papire je neophodno da pokažete na granici. Uz njih, pokazujete i staru saobraćajnu dozvolu (ili fotokopija overena kod nadležnih organa, ukoliko zemlja iz koje uvozite vozilo zadržava original), a zatim i odjava automobila iz zemlje u kojoj je kupljen, odnosno registrovan.
Kada uđete u Srbiju, plaćate 3000 dinara za propratnicu, koju pravi granični šprediter. Ovaj dokument vam omogućava da stignete do mesta boravka i važi 72 sata, tj. toliko imate rok od registrujete vozilo.
Srećno.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.