Auto placevi Slovenija

auto-placevi-slovenija

Ukoliko ste definitivno odlučili da odete po polovan automobil u Sloveniju jer ste čuli da je najlakše dogovoriti cenu jer većina starijih Slovenaca zna, razume Srpski jezik. Procedura je jednostavna čim nadjete automobil na web-sajtovima koje smo za vas spremili,  posao oko automobila koji odaberete  počinje odmah posle vašeg telefonskog poziva vlasnika vozila. Srećno u kupovini polovnih automobila iz Slovenije, da vas dugo služi, srećno..

Polovni automobili Slovenija spisak sajtova

Tržište polovnih automobila svake godine se uvećava za 10 do 20 odsto. To znači da je procentualno toliko više polovnjaka na prodaju svake godine, a to znači da je za toliko veći izbor i to samo u našoj zemlji. Međutim i vrapci na granama znaju da se najkvalitetniji automobili nalaze upravo u našem neposrednom okruženju to jest zemljama koje su članice EU.Bugarska, Mađarska i Rumunija su ok, ali nekako nije to to. Nemačka je respektabilna ali je daleko i kola su tamo ipak skuplja. Austrija je ok, ali pričaju nemački. Hrvatska je isto ko Srbija samo malkice bolja dok je Slovenija potpuno druga priča to iz više razloga od kojih su dva glavna. Prvi je da ako kupujete kola od auto kuća ili placeva dobijate povraćaj PDV-a koji je 20% i drugi je da nema tolike jezičke barijere odnosno možete da se sporazumete.

Kako kupiti polovan auto u Sloveniji

Kako što je pomenuto u Sloveniji je lakše da se sporazumete sa lokalnim stanovništvom, a čak i ako naletite na neke mlađe osobe i shvatite da ih slabo razumete setite se da je i to bolje nego u da ste u Nemačkoj. Engleski vam je uvek druga najbolja opcija. I tako krenete na put u nekada najzapadniju jugoslovensku republiku. Naravno, prethodno ste obišli gomilu sajtova ili ste se raspitali kod prijatelja gde ima vozila koja vas zanimaju. Onda na red stižu troškovi.  Put do mesta gdje se vozilo nalazi, prenoćište, hrana, gorivo za put natrag. Bilo bi dobro kad bi sve troškove stavili na papir pa proverite je li vam nakon svega uopšte isplativo upuštati se u to. Inače, troškovi smeštaja i hrane za par dana su u suštini mali u odnosu na bilo koju drugu zemlju u koju biste se uputili da kupite auto.
Druga jeftinija opcija je ako imate nekog pouzdanog rođaka ili poznatog ko može to obaviti umesto vas. Najjeftinija ali ujedno i najgora mogućnost je da vozilo kupite od nekog preprodavaca. Međutim morate biti svesni da velika većina preprodavaca prodaje loša vozila koja su bila slupana. Vozilo kupljeno kod preprodavaca uskoro postaje rupa bez dna i bilo bi vam isplativije da odete u salon i kupite novu Kiu sa sedmogodišnjom garancijom i ful opremom.
Slovenci, inače, nisu nešto poznati kao jeftino tržište ali su zato pedantni i vode računa o svojim automobilima, za razliku od Italijana. To kažemo generalno. Da nas ne shvati neko pogrešno, i u Italiji se automobili održavaju redovno ali se i voze za sve pare. Pogotovo ti mali, gradski autići, sipaj i teraj.
Porez na dodatu vrednost, koji je u Sloveniji 20%, dobijate nazad ako kupujete u auto kućama ili avto hišama kako oni kažu. Naravno da ne dobijete te pare na ruke već vam umanje cenu auta za toliko. Ta kupovina ume da bude diskutabilna jer mnogi sumnjaju u kvalitet vozila, a takođe I u najuređenijim zemljama se kilometraža u kolima vraća pa tako i ovde. Ne treba zaboraviti da i Slovenci gaje malo balkanskog mentaliteta sklonog prevarama. Ako kupujete auto od fizičkog lica situacija je drugačija. Nema povraćaja PDV-a, ali zato ima cenkanja.

Kada je reč o papirima od automobila najvažnije je zelena karta. Kada kupite auto u inostranstvu, najvažnije je pribaviti izlaznu deklaraciju jer se može desiti da vlasnik auta mesec dana posle prodaje ode u policiju i prijavi krađu vozila, a to nikako ne želite da vam se desi. Ovim dokumentom se takođe potvrđuje da je vozilo izvezeno iz zemlje i da nije više u vlasništvu bilo koga u zemlji u kojoj je kupljeno. Preporučuje se da pre kupovine auta odjavite tablice koje on ima. Kod odjavljivanja tablica dobijate takozvani „brif“ i zelenu kartu. Posle toga sledi probavljanje privremenih tablica sa kojima ćete ga dovsti ovde I sve to e može obaviti u lokalnim saobraćajnim kancelarijama pri policiji I to košta oko 150 evra. Osiguranje za najmanje 15 dana mora da se plati i to košta oko 85 evra.
Međutim, NAJBITNIJA stvar jeste dobro pogledati auto i to bez obzira od koga ga kupujete. Zato povedite nekoga sa sobom ko se razume u limariju i elektriku/elektroniku.

 

Ukoliko odlučite da kupite polovan automobil u Sloveniji a želite brzu i sigurno najbolju prodaju vašeg starog, polovnog automobila to vrlo lako možete učiniti preko našeg servisa za otkup polovnih  automobila uz najbolje i 100% realne otkupne cene za sve marke polovnih automobila kojiželite da vam otkupimo. Otkup automobila vršimo isključivo od vlasnika i ukoliko želite našu uslugu nemojte se ustručavati pozovite 0646129631 i nemojte gubiti vreme i novac.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.