Rover 214 1.4i 1995-1999

Predstavljamo vam naša auto iskustva o Engleskom automobilu marke Rover koji nosi oznaku 200. Naš  model  koji smo testirali i opisali kroz naše autoiskustvo ima oznaku 214. Ovo je  Britanski automobil koji se proizvodio od 1995 godine do 1999 godine, ovo iskustvo važi za ovaj model automobila sa benzinskim agregatom koji nosi oznaku 1.4i.

Vrline Rover 214 1.4i 1995-1999

Rover sa motorm koji nosi oznaku 1.4i je jako pouzdan motor, zahvalan ukoliko ga redovno odrzavate. Živahan gradski automobil, dovoljno prostran za cetiri odrasle osobe.

Mane Rover 214 1.4i 1995-1999

Skupi originalni delovi i slaba servisna mreza.

Rover je marka luksuznih automobila, izuzetno popularnih u Velikoj Britaniji, ali i na „kontinentu“, međutim njihova popularnost do Srbije i nije stigla, pre svega zbog činjenice da naši ljudi uglavnom nemaju novca za ovakvo luskuzne modele automobila. Ipak, na tržištu se nalazi Rover 214 1.4i a pre njegove kupovine jednostavno morate znati ovih par činjenica koje će vam pomoći da donesete konačnu odluku.
Pre svega ukoliko se odlučite za kupovinu Rover 214 1.4i morate dobro proveriti u kom se stanju nalazi ovaj automobil, jer čak i najmanja sitnica koja mu nedostaje može poprilično da vam zakomplikuje život. Naime, servis i popravka ovogautomobila je jako komplikovana zbog nedostatka servisne mreže u Srbiji, a obični automehaničari vrlo često ne znaju kako da se ophode sa ovim automobilom.
Sa druge strane, a imajući to u vidu, morate biti svesni da je i opravka ovog automobila izuzetno skupa, jer se delovi na tržištu Srbije ne mogu jednstavno naći, a pitanje je da li ćete jednostavno naći i odgovarajućeg mehaničara. Potrebno je dobro razmisliti o ovim pitanjima, pre nego što se upustite u avanturu kupovine Rover 214 1.4i automobila.
Ukoliko želite automobil koji je pouzdan, i za koji ste sigurni da vas neće izdati na sred puta onda je sasvim sigurno da je Rover 214 1.4i pravo rešenje za vas. Pre svega on je iako po svojoj strukturi mali automobil namenjen gradskoj vožnji, ipak porodičan automobil, u kome se sa svojom porodicom možete upustiti i na neko duže putovanje. Među ostalim Roverima 214, pogotovo ovaj sa oznakom 1.4i se izdvaja kao pouzdan automobil, pa možete biti apsolutno sigurni i bezbedni tokom vožnje u njemu. Naravno, neophodno je redovno ga održavati, a on će vam to višestruko vratiti.
Kao što smo već istakli Rover 214 1.4i je živahan gradski automobil, sjajnih dimenzija zbog kojih ćete moći lako da manevrišete uskim gradskim ulicama. Osim toga, karakteriše ga savremen dizajn, koji će privući dosta pažnje gde god da se nalazite. Takođe, bogat je i dodatno opremom, koji povećava komfor aztomobila, ali i povećava bezbednost putnika u automobilu, tako da se možete osetiti potpuno slobodno tokom vožnje. Pregledan je, nije veliki potrošač, pa je to takođe jedna od posebnih prednosti Rover 214 1.4i vozila.
Nakon svega ovoga, na vama je da se odlučite da li želite da kupite Rover 214 1.4i automobil, a ukoliko na kraju ipak donesete pozitivnu odluku, naša agencija će vam pomoći da skupite novac za njegovu kupovinu tako što će vam otkupiti vaš stari automobil, i to po najpovoljnijoj ceni koju u tom trenutku budete mogli da pronađete na tržištu. Možete brzo prodati vaš stari model kroz sponzorisanu uslugu otkup automobila rover.

2 Comments on "Rover 214 1.4i 1995-1999"

  1. Miodrag Tošković | 05/04/2019 at 06:57 | Одговори

    Tek sam ga kupio

  2. Ja ga imam vec 6 godina. Mogu da kazem da je veoma udoban, cvrst, stabolan auto.. Iznutra ako je dobro ocuvan kao moj automobil, dovoljno ce biti par vlaznih maramica da mu date puni sjaj i lepotu.. Vremenom se zavoli mnogo.. Ali muke koje moze da stvori umeju da budu bas velike.. Prvenstveno jer nema dalova.. Ali ne mehanickih.. Sto se tice poluosivina, zglobova, teansmisije i slicno toga ima, neki delovi pasu i sa hondinih automovila ili sa novijih modela kao sto je Rover 25, ali sto se tice senzora i delova unutar motora tu nastaju problemi jer ih je tesko naci.. Ja imam model iz 1996 ali sa motorom iz 1995 1.4 214i koji je perfektan.. V8 sa sirokim ventilima.. To je najbolji motor te serije.. Ali morate naci ozbiljnog majstora ako vam radi nesto oko motora. Jer ima dugacke srafove od skoro pola metra na glavi motora i lako pucaju, sraf ko sraf kosta 200din polovan ali izvaditi lomljeni deo je problem. Takodje i uzubiti taj motor mora da radi majstor koji to zna. Ostalo ze bilo koji majstor da radi.. Jos jedna bitna cinjenica za taj model je da kljuc nije kodiran ali ima kod koji se nalazi u dzojstiku za centralno pa ako vam ne radi centralno nemojte razdvajati dzojstik od kljuca.. Stavite ga najdalje u pepeljaru ako ne pustite jer ako dzojstik ostavite kod kuce u neku fijoku auto ce paliti ali kroz neko vreme kompijuter ce trpeti dok ne bude jednog dana crkao kao sto se meni desilo.. Ali ako vam neko isprica sve mane, kroz koje i drugi automobili prolaze ali je lakse ih odkloniti, vozicete slatko taj auto jer je fantastican i prava je steta sto je ugasena fabrika..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*