Opel Astra G 1.4 TwinPort 1998-2009

opel-astra-g

Prestavljamo vam naša iskustva o čuvenom nemačkom automobilu Opel model Astra serija G koja se proizvodila od 1998 godine do 2009 godine, ovo iskustvo važi za benziski motor sa oznakom 1.4 TwinPort.

Vrline Opel Astra G 1.4 TwinPort 1998-2009

Popularan automobil sa relativno niskom cenom za održavanje. Siguran automobil, za četvoročlanu porodicu.Drzi cenu, pa mu vrednost slabije pada. Nema veliki servis jer poseduje lanac koji se menaja na oko 120.000km. Pocinkovana limarija sa dvanestogodišnjom garancijom, pokazala se bolje kod starijih modela do 2004god. Pouzdan automobil koji vas neće izneveriti po Nemačkom TUV-u se i dalje nalazi na sredini tabele. Preporuka za sve koji žele automobil koji u startu nekošta puno i jeftin je za održavanje.

Mane Opel Astra G 1.4 TwinPort 1998-2009

Veća gradska porošnja i neudobna, tvrdja sedišta za duža putovanja. Malo veci potrosac za gradsku voznju.

Opel Astra G 1.4 Twin Port 1998 – 2009. je sasvim sigurno jedan od najpopularnijih modela na srpskom tržištu, pre svega zbog izuzetno pristupačne cene, ali kada bi samo to bio razlog verovatno da bi se na tržištu moglo naći i pristupačnijih automobila. Kvalitet i pouzdanost koje ovaj automobil nosi sa sobom sasvim sigurno mu daju komparativnu prednost u odnosu na neke druge modele sličnih karakteristika.
Sasvim sigurno da je Opel Astra G 1.4 Twin Port jedan od onih modela na koje pomislite kada kažete da želite automobil. Automobil koji ima sve što je potrebno za normalnu, komfornu vožnju, tokom koje ćete se osećati prijatno, ali opet ne preterano skup kako bi bio dostupan onim ljudima kojima je i namenjen, a to je pre svega srednji sloj stanovništva.
Sasvim sigurno da je njegova glavna prednost niska cena za održavanje. Jeftin servis automobila, je uslovljen time što se delovi za ovaj automobil mogu pronaći relativno lako i brzo, pa je zbog toga i njihova zamena jeftinija nego kod drugih automobila sličnih karakteristika. Sa obzirom na mali udar na kućni budžet koji može izazvati njegov kvar, ovaj model je idealan za četvoročlanu porodicu koja želi da krene na duži ili na kraći put.
Interesantna stvar vezana za Opel Astra G 1.4 Twin Port je ta da on nema veliki servis, jer ima lanac koji se menja na svakih 120 hiljada kilometara, što praktično znači da ste i ovde na velikoj uštedi. Osim ovoga, on poseduje i pocinkovanu limariju koja se sjajno pokazala u praksi, ali je svakako nešto bolja kod starijih modela koji su proizvedeni pre 2004. godine.
Ipak, da ne bude da samo hvalimo ovaj automobil, on ima i nekoliko veoma primetnih mana koje vam se možda i neće dopasti u samom startu. Pre svega kada se radi o potrošnji vozila, on ima nešto veću potrošnju goriva tokom gradske vožnje nego što je to očekivano od ovako ekonomičnog modela, tako da je sa te strane vlasnicima priušteno možda jedno nepotrebno neprijatno iznenađenje. Osim toga, sa obzirom da se radi o porodičnom automobilu, Opel Astra G 1.4 Twin Port ima neudobna sedišta za duža putovanja, pa ćete biti prinuđeni da tokom dužih putovanja, pravite češće pauze.
Sve u svemu, kada se podvuče crta smatramo da je Opel Astra G 1.4 Twin Port automobil koji trebate kupiti ukoliko razmišljate o njemu, jer se isplati kada sa jedne strane stavite vrline, a sa druge strane njegove mane. Ukoliko vam je potreban dodatan novac za kupovinu ovog automobila, možete se obratiti našoj agenciji koja će od vas otkupiti vaš stari automobil i na taj način vam pomoći u realizaciji vaših planova.

1 Comment on "Opel Astra G 1.4 TwinPort 1998-2009"

  1. 1998. Opel izbacuje novu generaciju Opel Astri G. Opel je redizajnom cele svoje game u tom periodu, a posebno Opel Astrom, pogodio u centar napravivši prilično lep automobil, sa solidnom opremom, koji je cenom mogao sa lakoćom da parira tadašnjim konkurentima Golfu 4 i Fordu Fokusu. 2004. U odnosu na prethodnu Astru F, Opel Astra G – ili Classic – svakako je prostranija, udobnija i stabilnija, sa modernijom i boljom mehanikom. Opel Astra G nudi dosta za uloženi novac, relativno je jeftina za održavanje, a pri tome košta manje od ljutog konkurenta – golfa IV! Rekli bismo sasvim dovoljno, zar ne? Važna prednost je što kasnija preprodaja ide brzo i lako, pogotovo ako je dobro opremljena.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Opel Servis Beograd Preporuka – Another Best Car Image

Leave a comment

Your email address will not be published.


*