Chrysler PT Cruiser 2000-2008

chrysler-pt-cruiser

Predstavljamo vam naša iskustva o američkom automobilu Chrysler PT Cruiser koja se proizvodio od 2000 godine do 2008 godine, ovo iskustvo važi za benziski motor koji nosi oznaku 2.4.

Vrline Chrysler PT Cruiser 2000-2008

Atraktivan, nema veliku tržišnu vrednost pa je sama kupovina povoljnija u samom startu, udobna sedišta, dosta dodatne opreme u osnovnim verzijama, izdržljiv motor, brz i startan, prostrana unutrašnjost sa velikim kapacitetom prtljažnika pogotovo kada se spuste zadnja sedišta, odlično audio ozvučenje, nije neki veliki potrošač u odnosu na konkurentne modele s obzirom na odnos cena-kvalitet.

Mane Chrysler PT Cruiser 2000-2008

Nedostatak rezervnih delova, skupo odrzavanje, osetljivi trapovi, loš za manevrisanje u krivinama, slaba preciznost upravljača, bučan pri velikim brzinama, lošiji kočioni sistem, brzo propadanje unutrašnjosti, malo dobrih servisera, skupa registracija, teško se prodaje, mogućnost pregrevanja motora je vrlo česta pojava, skoro svi su iz uvoza pa im je teško ući u trag prave kilometraže.

Krajsler (eng.Chrysler) je marka automobila koja u Srbiji i nije baš preterano popularna, pre svega zbog činjenice da je pre svega namenjena tržištu Severne Amerike, i da posluje u okviru FCA grupe, čiji je evropski zastupnik i nosilac prodaje Fiat. Zbog svega ovoga Krajsler automobila i nema previše na tržištu Srbije, ali je svakako jedan od najpopularnijih modela ove marke Chrysler PT Cruiser 2000-2008.
Svakako da je jedna od najvećih komparativnih prednosti ovog modela, u odnose na neke druge modele u istoj klasi, njegova tržišna vrednost, jer ga u startu možete kupiti po nešto nižoj ceni, što će sasvim sigurno odgovarati ljudima u Srbiji. Ipak, i u ovom slučaju se potvrđuje ona stara narodna izreka, da ko ne plati na mostu platiće na ćupriji, pa tako morate biti svesni da je jedna od njegovih najvećih mana jako slaba dostupnost rezervnih delova na tržištu Srbije.
Zbog ove činjenice istina je da je ovaj model skup za održavanje, pa to na neki način anulira njegovu početnu vrednost koja je nešto niža u odnosu na slične modele drugih proizvođača. Osim ovoga Chrysler PT Cruiser 2000-2008, ima i nekoliko mana koje se iskusnim vozačima u toku same vožnje nikako neće dopasti.
Pre svega Chrysler PT Cruiser 2000-2008 je loš za manevrisanje u krivinama, pa samim tim znači da je manevrisanje otežano i tokom gradske vožnje. Takođe, vozači se žale i na loše upravljanje menjačem, i na nešto lošiji kočioni sistem, što vozaču stvara loše iskustvo. Takođe, kada kupujete polovni automobil skoro svi stižu direktno iz uvoza , pa je vrlo teško utvrditi njegovu pravu pređenu kilometražu, što samo znači za iskusne vozače da često kupuju mačku u džaku. Osim toga skupa registracija je nešto što će svakako odvratiti prosečnog kupca od kupovine ovog modela.
Ipak, da ne bude da samo ima mane, moramo istaći da u osnovnom paketu kod ovog automobila dolazi dosta dodatne opreme. Takođe, jako je udoban, komforan, pa se na taj način nešto lošija vožnja kompenzuje. Takođe, Chrysler PT Cruiser 2000-2008 ima jako brz, startan motor, koji istina pri razvijanju velikih brzina, zna da bude bučniji nego što je to potrebno. U odnosu na paralelu cena – kvalitet, ovaj model nije veliki potrošač, pa njegovi vlasnici i tu prave dosta uštede.
Ukratko, ukoliko ste zainteresovani za kupovinu Chrysler PT Cruiser 2000-2008, dobro razmislite, a ako se na kraju odlučite i definitivno za njegovu kupovinu, obratite se našoj agenciji za otkup automobila, kako bi vam pomogli da pronađete odgovarajući model.

2 Comments on "Chrysler PT Cruiser 2000-2008"

  1. Moram napomenuti da je sve iznad navedeno zaista ne tacno ,jer posedujem PT 2002 godiste ,koji je kupljen nov u Srbiji i mogu reci da imam samo reci hvale za ovaj automobil.
    Delova imate gde god pozelite,veoma su jeftini i za razliku od ostalih drasticno izdrzljiviji .
    O kvalitetu finalne izrade da ne govorim ,jer se na ovom automobilu ama bas nigde nije stedelo ,pa je i sa tog aspekta ne merljiv sa kvazi markama koje samo ne sto ne pocnu karton stavljati umesto limarije.
    Sto se potrosnje tice 1.6 beznisnki motor u gradu trosi 12L i to moze biti jedina mana ,ali opet moramo shvatiti da je u pitanju pravi Amerikanac ,i to prosto prihvatiti .
    Ovo nije auto za one koji se kunu da njihov auto trosi 5L na otovrenom i 7L u gradu ,jer takav ne postoji realno 🙂 Ovo je auto prosto voli ,i oduzice vam se udobnoscu i prostranoscu na svakom predjenom kilometru 😉

  2. Da se pridruzim svojim skromnim komentarom. Ja sam 9 godina bio vlasnik PT cruzera 2.2 CRD iz 2002 godine. Nikad, ali nikad me nije ostavio na putu, motor i menjac nepoderivi, bar kod mene, unutra kozna sedista, luksuz. E sad, kao najvece mane, to je bilo podvozje, ali i to mora da se gleda imajuci u vidu nase puteve, onda auto koji je stariji od 15 godina ukupno, Znaci, uglavnom su menjane gumice na balansstangli, na ramenima, drzac motora isto gumica, zatim jabucice na volanu, zadni drzac stabilizatora i takve stvari. Nista dramaticno, ima i servisa koji to popravljaju, a i nisi nesto preterano skupi. Ali ja sam imao dobro logistiku u Nemackoj pa sam nabavljao delove odande, ipak su to sitni delovi. Znaci, planiram opet da kupim isti, mladji i noviji. Bucan iznad 130 na sat, pa ko to vozi i gde, kad je ogranicenje ovde 130 na autoputevima?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*