Fiat Punto Hatchback 1999-2002

fiat-punto-hatchback

Predstavljamo vam naša iskustva popularnom automobilu auto brenda marke Fiat koji nosi oznaku Punto koji se proizvodio od 1999 godine do 2002 godine, ovo iskustvo važi za ovaj model automobila narodski nazvan punto 2.

Vrline Fiat Punto Hatchback 1999-2002

Jeftin za održavanje,veliki izbor servisa i polovnih i novih delova,niska cena pri samoj kupovini,startan,pravi gradski automobil,pouzdan,jeftina registracija,solidna oprema u osnovnoj verziji,mali potrošač,jeftini pneumatici,za malo para dosta muzike.

Mane Fiat Punto Hatchback 1999-2002

Pozicija vozačevog sedišta,elektronika,neudoban,tvrd na trapovima,loša završna obrada,motori znaju da troše ulje,letva volana,senzor položaja volana,malo mesta na zadnjoj klupi,mali prtljažnik,loša limarija,jednostavno neka vrsta našeg Yuga u Italijanskoj verziji,auto je tipa radničkog automobila.

Fiat Punto automobil je jako popularan u Srbiji, a ono što mnogi budući vlasnici automobila ne znaju da ima nekoliko različitih modela ovog automobila, a mi ćemo vam predstaviti Fiat Punto Hatchback 1999-2002 koji je u Italiji važio za pravi radnički automobil, dakle namenjen srednjoj klasi stanovnika. On se ponekim karakteristikama razlikuje od standardnog Fiat Punta, a pogotovo od modela Zastava 10 odnosno Punta koji se proizvodio u kragujevačkoj fabrici.
Pre svega kako smo i rekli, ovaj model automobila je namenjen srednjoj klasi stanovnika, koji žele pouzdano vozilo koje ih može prebaciti sa tačke a na tačku b. Ipak, kao takabv ima i nekoliko opšte poznatih mana, zbog čega se i nije primio na tržištu Italije. Pre svega zbog loše izrađene limarije, koja je brzo korodirala, ovaj model je često morao posećivati servis. Takođe, vozači su se žalili na poziciju sedišta, tako da uopšte nisu mogli imati potpunu kontrolu nad vozilom tokom vožnje. Osim toga, sam Fiat Punto Hatchback je tokom vožnje jako neudoban za sve putnike u automobilu.
Ove stvari i ne treba previše da uče jer je samo vozilo i zamišljeno kao jugoslovenski Jugo, koji je bio vozilo srednje klase. Ipak, neke karakteristike poput loših senzora volana, ili položaja volana, ozbiljno ugrožavaju bezbednost putnika u automobilu, pa se ubrzo odustalo od proizvodnje ovog vozila. Takođe, završna obrada bila je niskog kvaliteta, dizajn poprilično neugledan, i na kraju sve u svemu prosto vozilo koje ima toliko mana da je prosto nemoguće zanemariti ih.
Sa druge strane proizvođač ovog automobila se odlučio da ugradi motor koji ima izuzetno nisku potrošnju goriva, a sami delovi nisu skupi i lako su dostupni, tako da sve u svemu održavanje ovog vozila nije skupo, čak je i pristupačno za ogroman broj ljudi. Fiat Punto Hatchback je zamišljen kao pravo gradsko vozilo, koje lako može da manevriše uskim gradskim ulicama, i samim tim je pogodan za gradsku vožnju. Takođe, u odnosu na dodatnu opremu koja dolazi u osnovnoj verziji ovog automobila, on ej poprilično jeftin u odnosu na konkurenciju, a kada na to dodamo i povoljnu cenu registracije u Srbiji, dobijamo vozilo koje izuzetno ekonomično, pa čak i za naše uslove.
Kada poređamo mane i vrline ovog automobila jedne pored drugih, lako je uvideti da se proizvođač vodio mantrom „koliko para, toliko i muzike“. U svakom slučaju ukoliko niste zahtevan vozač, mpožda možete i razmisliti o kupovini ovog automobila, jer ćete finansijski jako dobro proći u ovom slučaju. A ukoliko vam je potreban otkup automobila Fiat ili bilo kog drugog brenda kako biste skupili dovoljno novca za kupovinu ovog, obratite se našoj agenciji koja će vam izaći u susret.

Be the first to comment on "Fiat Punto Hatchback 1999-2002"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*