Dacia Logan 2004-2008

dacia logan auto iskustva

Dacia Logan je rezultat saradnje između francuskog proizvođača Renault i njegove rumunske podružnice Dacia. U pitanju je mali porodični automobil i proizvodi se u više država, gde se nalaze fabrike pretežno u vlasništvu Renault-a. Logan je stvoren nakon razvijanja projekta X90, koji je otpočeo nakon što je Renault kupio Daciu.

 • DACIA LOGAN (OD 2004.-2012.)
 • PROIZVOĐAČ: Dacia
 • MODEL: Logan
 • KLASA: manji porodični automobil
 • SRODNI AUTOMOBILI: Lada Largus, Dacia Sandero, Renault Symbol
 • VREME PROIZVODNJE: od 2004. – 2012.
 • MESTO PROIZVODNJE: Dacia pogon Mioveni (Rumunija), Renault proizvodni pogoni u Moroku, Brazilu,
 • Argentini, Turskoj,Rusiji…
 • OBLIK KAROSERIJE: Limunzina sa četvoro vrata
 • POGON: Prednji
 • MOTOR: FLEKSIBILNO GORIVO – 1.0l, 1.4l i 1.6l I4 BENZIN – 1.2l, 1.4l i 1.6l I4 DIZEL – 1.5l I4
 • MENJAČ: Manuelni sa 5 brzina, automatski sa 4 brzine, AMT sa 5 ili 6 brzina
 • DUŽINA: 4250 mm
 • ŠIRINA: 1745 mm
 • VISINA: 1525 mm
 • MASA: 975 kg
 • MEĐUOSOVINSKO RASTOJANJE: 2630 mm

PREDNOSTI Dacia Logan

Niska cena, pouzdan, udoban, niski troškovi održavanja, izdržljivi motori, velik prtljažnik

MANE Dacia Logan

Greške na TDC senzorima kod 1.4l i 1.6l benzinskim motorima, slaba zvučna izolacija, problem sa putnim računarom, česti kvarovi pumpe za gorivo, početni modeli isuviše površno urađeni

Dacia logan vozilo je dizajnirano da se prodaje po relativno maloj ceni i da bude dostupno svima. Dosta je pojednostavljeno da bi se smanjili troškovi produkcije. Napravljeno je od 50% manje delova nego što se nalazilo u tad najskupljem Renault modelu. Ograničen je i broj električnih dodataka i uređaja. Ogroman uspeh na tržištu je bio potpuno neočekivan i vozači su se oduševili jeftinim automobilom, kojeg mogu i sami popravljati i održavati.
Jednostavan izgled uključuje simetrične retrovizore i vetrobran ravniji nego uobičajeno. Šasija je visoko postavljena, što pomaže pri kretanju na lošem asfaltu sa mnogo rupa ili blatnjavim putevima. Slabija je zvučna izolacija. Motori dobro podnose gorivo nižeg kvaliteta, a klima uređaj efikasno spušta temperaturu do nekoliko stepeni za razliku od spoljašnje. Auto je opremljen air bag-ovima za vozača i suvozača, a nekoliko je postavljeno i sa strane. Zapremina prtljažnika je 510l, što je sasvim dovoljno da zadovolji veću porodicu.

auto iskustva dacia logan
Komandna tabla je prilično jasna i upravljanje je jednostavno. Jedino se dešava da se putni računar sam od sebe restartuje ili pokazuje netačne podatke. Ugrađivani su Renoovi motori – benzinski od 1.0l (77 KS), 1.2l (75 KS), 1.4l (75 KS), 1.6l (87, 95, 98, 105 i 111 KS) i dizel motori od 1.5l (68 i 86 KS). Na 1.4l i 1.6l benzinskim motorima primećene su manje greške na TDC senzorima.
Prvi redizajn je urađen 2008. godine, a vozilo sa novim izgledom je predstavljeno pod nazivom Dacia New Logan. Novi dizajn i enterijer su postali mnogo atraktivniji i moderniji. Iste godine je lansiran i Logan karavan.
2012. izlazi druga generacija Logana, sa imenom Logan II. Dizajn prednje maske je identičan kao kod Dacie Sandero. Ubrzo je predstavljen i Renault Symbol, koji je u suštini Dacia Logan pod drugim nazivom. Osim limunzine i karavana, Dacia Logan postoji i u obliku pick up-a.
Od samog izlaska na tržište do 2015. godine prodato je više od 1.500.000 Dacia Logan vozila širom sveta. Moderan, pouzdan, a jeftin, našao je svoje mesto u garažama mnogih vozača.

Potrošnja goriva Dacia Logan

Što se tiče potrošnje goriva najbolje rezultate daje Dacia Logan sa 1.5dci motorm. Koji ima najnižu potrošnju goriva u gradu gde troši maksimalno 6 litara dok na otvorenom putu troši oko 5 litara euro dizel goriva. Benzinski motori sa oznakama 1.4 ili 1.6 su gotovo slične potrošnje u gradu oko 9 litara dok je na otovorenom porošnja svega 6 litara. Naravno potrošnja goriva zavisi od broja putnika u vozilu, vremenskih uslova, klima uređaja i ispravnosti agregata.
Ukoliko želite da posedujete ovaj automobil, obratite se za pomoć našoj agenciji na kontakt stranici. Olakšaćemo vam kupovinom vašeg starog vozila po najvećoj ceni, uz brzu isplatu. Komletnu dokumentaciju za vaš automobil mi završavamo tako da nemate skrivenih troškova. Ukoliko vas interesuju srodne teme za Renault iskustva možete ih videti ovde.

1 Comment on "Dacia Logan 2004-2008"

 1. Daciju Logan nema smecari, to je auto bolji od drugih!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*