Najbrži automobili marke BMW

Najbrži automobili BMW
Najbrži automobili BMW

10 Najbržih BMW-a Svih Vremena

Ljubitelji luksuznih automobila poštuju BMW kao jedan od glavnih proizvođača automobila. Sa proizvodnjom od skoro jednog veka pod okriljem kompanije, proizvodnja nikad nije bila veća, s obzirom da sada skoro 300,000 vozila silazi sa pokretnih traka, samo u SAD-u, svake godine. Tokom vremena, kompanija je učvrstila svoju reputaciju kao svetski lider u inovacijama i dizajnu, i istovremeno postala teška kategorija u segmentu luksuznih automobila. Izgled BMW-a se menjao tokom godina od kockastih limuzina, do uglađenih, modernih, brzih mašina.

Mnoga od kompanijinih vozila mogu da dostignu veliku brzinu, većina od njih premašuje brzinu od 150 milja na čas (dok su mnoga od njih elektronski ograničena). Pošto je BMW učvrstio svoj položaj  na tržištu i predstavio svoju flotu automobila i džipova, njihova linija motorcikala se takođe popela na lestvici među najboljima na svetu. Kao deo tria Nemačkih proizvođača luskuznih automobila, BMW je uspeo da održi korak sa najboljima na tržištu automobila koje je veoma napredovalo i prepuno konkurencije. BMW  je tokom godina predstavio neke stvarno brze automobile, ali za one one koji su u potrazi za pravim uzbuđenjem, postavlja se pitanje, koji automobil je pravi izbor? Ovo su top 10 najbržih BMW modela svih vremena, koji su rangirani prema njihovom postizanju brzine od nula do 60 milja na čas, osim izmenjenih modela.

BMW M3 CRT

10. BMW M3 CRT – Sličan M3 DCT, model CRT je lagana M3 varijanta koja nadmašuje mnoge od svojih rođaka. Ovaj model prosto klizi drumom, zahvaljujući 450 konjskih snaga iz V8 motora od  4.4 litra, i ovaj model iskorišćava prednosti lakših i aerodinamičnijih komponenti od karbonskih vlakana za bolje performanse. Loša vest za ljubitelje automobila, je da je M3 CRT 2012 limitiran na približno šest-sedam jedinica u proizvodnji, i nijedan od njih nije prodat u Sjedinjenim Državama. Ukoliko se desi da negde naletite na jedan od ovih BMW remek dela negde, odvojite vremena i dobro ga pogledajte. I što se tiče performansi? CRT može da dostigne brzinu od 60 milja na čas za 4.4 sekunde.

BMW M5

9. M5 – Parirajući svom većem bratu M6,  BMW M5 je brži i zavodljiviji nego ikad. Ljubitelji brzine će biti zadovoljni njegovim 560 konjskih snaga iz V8 motora od 4.4 litra. Sada u njegovoj petoj seriji, BMW inžinjeri imaju dosta vremena da usavrše poslednji M5, tako što će prilagoditi težinu, preciznost upravljanja, ventil za dovod goriva i menjanje brzine i napraviti jedan od najstrašnijih vozila na putu.Ukoliko sve ovo nije dovoljno impresivno, razmislite od postizanju brzine od 60 milja na čas za 4.3 sekunde.

BMW M3 GTS

8. M3 GTS – Nasuprot sila M5 i M6 je M3 GTS. Inžinjeri su poradili na tome da opreme ovu M3 varijantu za stazu, uklanjajući dodatnu težinu i ugradnjom ultra titanijumskog sistema za ispuštanje. Sa 444 konjskih snaga V8 motora sa 4.4 litra, M3 GTS je više nego sposoban da savlada konkurenciju na stazi ili autoputu. M3 GTS takođe može da dostigne brzinu od 60 milja na čas od nule za 4.2 sekunde. Iako je on gotovo duplo skuplji od regularnog M3 modela, dodatne performanse koju omogućavaju M3 GTS-u da bude jedan od najbržih  modela BMW-a svih vremena, vrede svaku paru.

Bmw M3 Kupe DCT

7. M3 Kupe DCT – BMW-ov M3 ima sjajnu prošlost, i kada je model 2012 predstavljen sa DCT sa 7 brzina, to je oduševilo M3 ljubitelje. DCT je akronim za transmisiju duplog kvačila, i kada se to upari sa V8 motorom od 4.0 litra, može da bude ozbiljan protivnik većini drugih sportskih automobila na tržištu. Sposoban za brzinu i do 180 milja na čas uz pomoć 414 konjskih snaga, M3 Kupe DCT može biti dostojan kandidat za kralja puteva. DCT može da postigne 60 milja na čas za samo 4.1 sekundu.

Bmw M3 F80

6. Treća Serija M3 F80 – Treća Serija M3 F80 je relativno novi model, predstavljen kao model za 2014 godinu. Ovaj auto ima neverovatan zadnji trap, zatim motor od 425 konjskih snaga i obrtnu silu od 406 funti po stopi. Vozilo je predstavljeno javnosti prvi put 2014 na Međunarodnom Sajmu Automobila u Detroitu i za sada se može kupiti samo u Evropi. Potražite u Sjedinjenim Državama da vidite prve dostupne modele za 2015-u godinu. Ovaj model postiže brzinu od 60 milja na čas za 4.1 sekundu.

Bmw M6 Kupe

5. M6 Kupe – Kada je reč o visokim performansama, M6 Kupe je postao jedan od automobila koji predstavljaju simbol prestiža u svetu. Ovaj Kupe koji ima dva vrata i aerodinamičnu šasiju, i V8 motor sa 8 cilindara i 4.4 litra, je sposoban za najveće brzine od 155 milja na sat (koliko je ograničenje), i postiže brzine od 60 milja na čas za 4.1 sekundu. Sa 560 konjskih snaga i mnoštvom luksuza u interijeru, M6 dostojno predstavlja ime, koje je BMW izgradio tokom svih ovih godina.

Bmw M5/M6

4. M5/M6 Konkurentski Paket – BMW je uzeo svoje popularne M6 i M5 modele i specijalno ih opremio za stazu sa varijantom Konkurentski Paket, dodajući snagu i neke mehaničke začkoljice kako bi poboljšao performanse. Totalna konjska snaga je povećana na 567, mada je  postizanje 60 milja na čas ostalo za 4.1 sekundu. Turbo V8 daje snagu ovom čudovištu na putu, i za sve namere i svrhe, M6 Konkurentski Paket može da se suprotstavi skoro svemu. Za one kojima je trkanje na umu, ovo je idealna varijanta M6.

Bmw X5/X6 M

3. X5/X6 M – Ovaj model je proglašen za najbrži BMW X5 koji je ikada napravljen, kada je predstavljen 2009 na Sajmu Automobila u Njujorku, i X5 do sada nije razočarao. Zajedno sa svojim više sportskim bratom X6 M, X5 je uglađen i brz džip koji ima dovoljno snage i brzine da postidi najbolje sportske automobile. M varijanta je predstavila vuču na sva četiri točka i sportstski turbo motor V8, sa 555 konjskih snaga, koja može da postigne brzinu od 60 milja na čas za 4.5 sekunde. Koliko god da su džipovi impresivni, X5 M može da parira najboljima među njima.

Novi modeli, predstavljeni za 2015-u godinu, još više pomeraju granice. Oba džipa sada mogu da dostignu brzinu od 60 milja na čas za ravno 4 sekundi, i imaju 567 konjskih snaga.

Bmw M6 Gran Kupe

2. M6 Gran Kupe –  Još jedna novija verzija M6, Gran Kupe može da parira najboljima. Kao i njegovi rođaci, M6 Gran Kupe dolazi u paketu sa turbo V8 motorom, od 4.4 litra, ima 560 konjske snage i 500 jedinica obrtne sile. Motor je uparen sa  dual menjačem sa 7 brzina, i pruža vozačko iskustvo, kakvom samo nekolicina drugih automobila može sa pohvali, naročito kada uzmete u obzir postizanje brzine od 60 milja na čas za 3.8 sekunde. Aerodinamična spoljašnost izdvaja ovaj auto od drugih, što ga ubedljivo čini jednom od najprivlačnijih opcija koje su dostupne na tržištu luksuznih automobila.

Bmw M5

1. M5 Izdanje za 30-godišnjicu – Teško je naći model BMW-a koji je lepši od M5 (Izdanje za 30-godišnjicu), koji je predstavljen ove godine. Ne samo da je prelep, već je i do srži opremljen snagom. Ova varijanta M5 ima 600 konjskih snaga iz turbo V8 motora od 4.4 litra, i može da postigne 60 milja na čas za neverovatnih 3.7 sekundi. Ukoliko se nadate da ćete imati šansu da ga isprobate, vaše šanse nisu dobre. Samo 300 ovih specijalnih  automobila je najavljeno za proizvodnju i približno 30 njih su namenjeni za Sjedinjene Države.

Ukoliko želite da saznate nešto više o BMW ili da kupite novi BMW posetite zvanični prodajni centar u Srbiji na linku ovde.
Ukoliko želite da prodate BMW auto u istom danu posetite otkup BMW vozila stranicu i saznajte više o toj opciji.

Ukoliko želite da prodate vaš BMW auto preko oglasa to možete učiniti preko dva najveća sajta polovni automobili BMW  i moj auto BMW.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.