Najbolji motori

najbolji motori

Izaberite vaš motor za predstojeću sezonu 2015 godine

Prvi deo
Hladnije vreme može uticati na kraj sezone vožnje motorcikala u mnogim delovima zemlje, ali nema razloga da prestanete tragati za vašim novim motorom. Mnogi od motora su već na tržištu – i ima mnogo sjajnih ponuda bez obzira na to u kakvim vrstama motora uživate. U prvom delu teksta opisaćemo vam drugih 5 naših omiljenih motorcikala za svačiji budžet.

Honda Grom

Hondin maleni novi Grom već ima obožavaoce. Tako je prokleto sladak. 125-cc mini motor može izgledati kao sportski motor manje veličine, ali iako može dostići brzinu od 55 milja na čas, svakako da nije dovoljno brz za autoput. Ovaj motor je zver za vožnju na plaži. Odatle je i ovaj motor pero lake kategorije,  čak i dobio svoje ime (Grom je mali dečak koji surfuje). I to nam govori na koga je Honda ciljala ovim motorom. Ali i izvan plaže, Grom je sjajan za svakoga. Možemo gledati na ovaj motor kao na veoma pametnu alternativu tradicionalnih skutera zato što je dovoljno veliki za svakoga i mnogo je zabavniji. Najbolje od svega, Grom je toliko kompaktan, i tako ga je lako voziti okolo, u poređenju sa recimo Honda veći CBR250.

Star Bolt

Japanski proizvođači motora nikada nisu stidljivi kada je u pitanju kopiranje Američkih motorcikala, ali ovog puta Star (Yamahino odeljenje motore za krstarenje) ne samo da je kloniralo legendarni Harley-Davidson Sportster nego ga i u mnogo pogleda učinilo boljim. Novi Bolt je sasvim novi motor za opuštenu vožnju koji podseća na Harley Iron 883. Ali Boltov 942 –cc blizanac ima mnogo više obrtne sile, tako da je verovatno malo brži od Harley-a. Ima više putovne suspenzije, tako da definitivno ima prednost kvalitetnije vožnje takođe. I za samo 8 000 dolara, Bolt je za oko 400 dolara jeftinji nego li Iron 883. To je jedna od najboljih ponuda na tržištu, za priuštivi, klasičan moderan motor.

Suzuki V-Strom 650 ABS

Pre dve godine stavili smo V-Strom 650 na našu listu najbolje kupovine, zato što je  u svetu avanturističih motora, najmanji V-Strom bio jedan od najnagrađivanijih i najomiljenih mašina u porodičnom stablu Suzukija. Ovo godine se ponovo nalazi na našoj listi zato što je ostao sjajan motor po pristupačnoj ceni. I u proteklih nekoliko godina, cena je porasla za samo 200 dolara. V-Strom je na mnogo načina BMW avanturistički motor za siromašne ljude. I ovo je motor koji vam može služiti sa svakodnevnu vožnju kao i za vožnju van grada. Sedite visoko na V-Strom-u, u poziciji za vožnju koja je ugodna za duge vožnje, ali vam i takođe dozvoljava da vidite daleko ispred sebe, i da gledate saobraćaj. Postoji oko 6 inča na okretanja točkova na svakom kraju V-Stroma, tako da će rupe preko kojih prelazite na putu do kancelarije biti glatkije na ovom motoru nego li na bilo kom sportskom motoru. Najbolje od svega, V-Strom dolazi u paketu sa ABS, tako da ukoliko na putovanju naiđete na kišu i vlažno vreme, bićete mnogo sigurniji.

Indian Chief Classic

Ponovno pravljenje ikone je riskantan posao. Mnogo toga može poći naopako ukoliko novi proizvod ne dostigne standarde. Ali kada je Polaris, tvorac Victory motorcikala, odlučio da ponovo lansira Indian, Američki prvi brend motorcikala, oni su se latili posla kao treba. Prvo na dnevnom redu je bio razvoj novog i odgovarajuće masivnog V-twina od 111 –kubnih inča. Morao je ima svoj prepoznatljiv zvuk, i tako je i bilo. Plus, ima uglednih 11l lb-ft obrtne sile. Inženjeri su upakovali sve to u novi ram i iznenađujuću retro karoseriju. Novi Indian motori su dostupni u tri modela: Classic, Vintage i Chieftain. I mada je teško gledati na cenu od skoro 20,000 dolara kao na priuštivu, Indian nudi mnogo standardne opreme za tu cenu. Na primer, kompletna kožna sedišta i torbe za sedišta su standardna za Vintage model, i moćni vetrobran je standardan za Chieftain, mada ta dva koštaju više nego li Classic. Svi motori dolaze sa paljenjem bez ključa.

Yamaha, FZ-09

Uobičajeno je da su motori koji su duže vreme na tržištu imaju najbolje vrednosti. Ne u ovom slučaju. Novi FZ-09 košta oko 800 dolara manje nego odlazni model, i postaje još bolje. Nova Yamaha je  takođe jeftinije od konkurencije za više od 1000 dolara, čineći tako FZ-09 jednom od najboljih ponuda godine. Osim novca, veoma je zabavno voziti ovu mašinu koja izgleda opako. Novi trostruki  850-cc nadmašuje brzinu od 115 km na čas i ima dovoljno obrtne sile da možete lagano kliziti kroz saobraćaj. Koliko god da je FZ-09 zabavan u kanjonima, on je takođe pogodan i za gradske ulice, što veoma cenimo.

Sve informacije su isključivo informativnog karaktera i ne snosimo nikakvu odgovornost za eventualne greške u informacijama. Drago nam je da nas pratite, svi koji žele da prodaju svoj stari motor ili skuter možete nas posetiti klikom na link za otkup motora i skutera u Beogradu, Srbiji.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.