Lisice za automobile i kazna za vlasnike sa stranim tablicama

lisice-za-automobile

Parking servis je bio primoran da promeni način naplate za strance koji ne plaćaju parking pa će ubuduće da hapsi automobile stranih državljanja.
Pošto su među najčešćim neplatišama u preduzeću JKP parking servis upravo bili strani džavljani najbrojniji su Crnogorci pa potom vozači iz BiH a među njima je rekorder u dugu prema JKP parking servisu vozač sa kombijem Mercedes nemačkih registarskih oznaka sa dugom od čak 779.000,00 dinara.

Uz dnevnu kartu za parkiranje strance će ubuduće čekati i tzv lisice na točkovima i tako će njihov automobil ostati zarobljen sve dok neplate kartu+kaznu za parking. Vlasnici stranih vozila za 3 godine nisu platili 202.273 parking karte ili svaka 4 dnevna karta u Beogradu je okačena na strano vozilo.
Rekorderi su Crnogorci koji imaju u 2013 god. čak 20.717 dnevnih karata koje nisu platili a za njima su vozila sa vozačima iz BiH 17.536 potom Slovenci od 6.695 i na kraju su Hrvati sa 3.673 dnevnih karata.
Sve u svemu većina ovih dužnika nisu turisti već su to ljudi koji žive u Srbiji i koriste automobile sa stranim tablicama da bi izbegli plaćanje parkinga. Mup Srbije nemože da ih indetifikuje po tablicama kaže službenik parking servisa i dodaje da ukupna dugovanja dostižu polovinu vrednosti jedne podzemne garaže. Nadležni iz parking servisa se nadaju da će Lisicama konačno rešiti ovaj problem naplate.

Vlasnik vozila stranih tablica koji zatekne lisice na svom vozilu morace da požuri i plati dnevnu kartu u toku radnog vremena da bih mu radnici parking servisa odblokirali vozilo. Razmatraju se i mogućnosti da kontrolori vrše prodaju dnevnih karata za parking u Beogradu.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.