Jeftini automobili do 500 evra

Jeftini automobili do 500 eura
Jeftini automobili do 500 eura

Svakome je potreban automobil. Čak i oni koji misle da njima ne treba jer žive u centru grada gde ima svega na 5 minuta hoda čim odluče da odu dalje od svog stana shvate da je automobil potreba. Pre svega jer nećemo da se guramo i gužvamo sa drugima. Želimo koliko toliko pristojan komfor i da stignemo negde na vreme. Sa druge strane nekima je auto potreban zbog posla. Majstor ne može da nosi alat po autobusima, na primer. Međutim kupovina auta nije jednostavna stvar. Sama po sebi to je prosta radnja, ali za istu je potreban novac. Novac koga je sve manje u zemlji u kojoj živimo. Iz tog ugla automobili su skupi. I tako nam se čini da nema ili je sve manje jeftinih automobila za 500 eura? Zahvaljujući automobilskoj hiperprodukcji postoje modeli automobila koji su dostupni relativno svima.

Automobili do 500 € (evra)?

Ovde odmah svima mora da bude jasno da ovo nisu vozila kod kojih je sve na dugme. Kod ovih auta je upravo obrnuta stvar jer su stari i po 20 godina. Međutim, pokazalo se da pojedini modeli umeju da budu izuzetno pouzdani. Mnogi nemaju gomilu elektronike koja je sklona kvarovima, a čak i kada se nešto pokvari delovi nisu skupi i dostupni su svima. Koji su jefitni automobili do 500 eura? Pitate se?
Nemačka automobilska industrija je krajem 20. veka izbacila nekoliko vozila koji ne samo što su bili hit u tom trenutku već su dobili epitet neuništivi. Najpoznatiji među njima je Golf 2. Ovaj auto je stekao posebnu popularnost na našim prostorima jer je sklapan u tadašnjoj Jugoslaviji. Na taj način ljudi su kupovali neku vrstu domaćeg proizvoda. Ko je vozio ovaj auto mogao je sa minimalnim održavanjima da ga vozi dugi niz godina.

Sledeći na listi su Audi 80 i Audi 100. Dvojac koji je važio i za luksuznije varijante tada kada je pravljem ti automobili su jaki, a 100 je prilično velika kada je u karavan varijanti pa je pogodna za razne vrste majstorskih alata. U istoj klasi su i Passat i Ford Sierra. Jaki motori, velika snaga i puno prostora.
Pored navedenih dosta su se istakla kola iz Rusije. Lada Riva, Samara i Niva ostavile su poseban pečat na ovim prostorima. Što kažu to kad Rus napravi to traje, osim limarije koja je slaba tačka. Iako im dizajn nije jača strana u njihovu korist ide to da su motori odlični, delova ima i na trafici, a rejanje im je savršeno.
Pitate se koji su još jeftini automobili do 500 € eura? Naravno tu su i Fiatovi modeli poput novijih odela Punto 1, Uno, Brava, Bravo zatim Peugeot-va 205, 206-tica i 406-tica koji su tada bili odlični i brzi automobili. Naravno ne treba zaboraviti ni Opel Kadett, Corsu kao ni modele čuvenog Mercedesa 190 i 124.

Pored nabrojanih tu su i modeli domaće autoindustrije. Ta vozila su novijeg datuma u odnosu na pomenute jer je kvalitet domaćih auta veoma slab. Tu mislimo na Yugo ili „sotajdin“ modele koji se mogu naći nešto novijih godišta od 2005 pa na gore za svega 500€. Za taj novac da vas preveze iz tačke „A“ u tačku „B“ i da se nekvari svaki od ovih modela automobila je odličan i još ih ima na ulicama Beograda, Srbije. Nadam se da smo vas ovim tekstom podigli i osvestili vam nove vidike da ipak ima jeftinih automobila do 500 eura. Takođe svima želimo da voze ono što žele i da to budu automobili preko 500 eura, bar od 5000€ 🙂  Još jedan savet, svako ko održava automobil kako treba ima dobre sve četiri iste gume, novijeg datuma.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.