Dečiji automobil koji se sam kreće – Uradi sam

automobil uradi sam

Napravite sami dečiji automobil od kartona koji se sam kreće

Kako su najtraženije teme na Internetu „uradi sam“, rešili smo da za vas pripremimo jednu na tu temu. Naravno reč je o automobilima. Kako ne možemo vam dati upustvo da napravite sami automobil (kad bi to napisali verovatno se više nikad ne bi bavili prodajom automobila već bi živeli od tog upustva) možemo da napravite dečiji automobil i to najeftiniji. Da li je moguće napraviti najjeftiniji dečiji automobil koji još ide sam. Narvno, kod nas je sve moguće.

Najjeftiniji dečiji automobil od kartona

Potreban materijal:

  • običan karton
  • stari čepovi od jogurta, mleka, vode ili soka
  • baloni
  • štapići za roštilj
  • slamčice

Potreban alat:

  • šrafciger

Upustvo za uradi sam dečiji automobil od kartona

Uzmite zatvarač za flaše i na sredini uz pomoć šrafcigera napravite rupu. Zatvarače možete birati tako da dva budu za nijansu veća a dva manja. Isecite ostar vrh ukoliko na štapiću za roštilj. Na štapić stavite čep na jednom kraju. Karton isecite tako da bude malo manji od štapića za roštilj.
Na karton zalepite slamčicu i isecite je da bude širine kao i sam karton. Ukoliko sečete slamčicu pazite da je ne zgnječite. Sada provucite štapić kroz slamčicu i na slobodan kraj stavite čep iste veličie. Postupak ponovite kako bi napravili točkove vašeg novog omiljenog dečijeg automobila.
Uzmite balon, za ovaj deo posla potreban nam je običan latex balon. Latex balon možete izabrati u što većoj veličini. Ukoliko želite da automobil bude zanimljiv možete i izabrati folija baloni. Samo što je potrebno da na folija balonu osečete vrh da bi vazduh mogao da izlazi. Na vrh balona bilo latex ili folija stavite slamčicu i pričvrstite trakom. Sada balon zalepite na karton.
Kroz slamčicu naduvajte balon i pustite ga.
Celokupno upustvo možete pogledati na youtube snimku.

Ovim principom možete napraviti i mnogo lepši i atraktivniji automobil. Mi smo vam opisali proces i predstavili ideju a vi pustite mašti na volju i obradujte vašeg mališana. Za veći automobil možete uzeti i veći balon kako bi ga pokranuo. Na sajtu za prodaju balona možete pronaći više informacija o veličini balona.

Sa ovakvim autićem igra je više nego zanimljiva.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.