Alfa romeo automobili

alfa romeo automobil

Alfa romeo automobili su atraktivni automobili sa sportskim vešanjem uz primamljivu cenu postali su pravi hit u svetu. Ovaj Italijanski auto brend ima najlepše serijske modele koji privlače pažnju i mladih i starih ljudi. Kod nas u Srbiji su jako puno zastupljeni zbog nabavne cene i cene održavanja koja je u rangu jeftinijih automobila sa jedinom manom vešanja i trapova ovog auto brenda. A to je zbog naših puteva koji su izvan kategorije za vožnju Alfa Romeo automobila. Sada ćemo vam predstaviti najpopularnije Alfe koje su obeležile određena doba i godine u svojoj proizvodnji pa vam ovom prilikom predstavljamo 10 najboljih.

 Alfa Romeo Giulia pauk – 1935 godina

Ovaj model su dizajnirala braća Gino i Oscar Jankovitz, i Aerodinamični Pauk ili “Aeropauk” je Alfin prvi auto sa srednjim motorom, koji je promenio pravac dizajna trkačkih automobila. Aeropauk je bio prvi super auto “modernih” sportskih dizajniranih automobila, prvi auto sa srednjim motorom sa centralnom vozačkom pozicijom i prvi auto koji je dizajniran prihvati nove razvijene principe aerodinamike, kako bi omogućio nisku vuču i spolja i iznutra.

 Alfa Romeo 6C 2500 Competizione – 1948 godina

Ovo je bio prvi posle ratni konkurentni model od Alfa Romea, ipak zbog oskudice materijala morao je da čeka pre no što bude proizveden za stazu. Kada se prvi put trkao ispostavilo se da je bio vredan čekanja, pošto je pobedio na Pescara Grand Prix-u 1949, zatim je bio treći 1949 i 1950 na Mille Miglia, i zatim opet pobedio na Targa Floriu 1950.

Alfa Romeo Sportski Kupe – 1954 godina

Ova lepotica je trebala da se masovno proizvodi, ali nažalost nikad nije, pošto je Giulietta Sprint zauzela njeno mesto. Dupli karburator pruža 101 kW, 136 konjskih snaga, i najveću brzinu od 220 kilometra na sat, što je poprilično impresivno. Od svih lepih automobila koje je dizajnirao Franco Scaglione, on je tvrdio da je ovaj njegov omiljeni. Samo je 2 kupea i 2 pauka napravljeno.

Alfa Romeo Giulia TZ2 – 1965 godina

Nadogradnja Zagato-a je napravila TZ. TZ2 ima novi izgled i novu školjku što ga čini lakšim na trkačkoj traci. Ima 170 konjskih snaga i najveću brzinu od 245 kilometra na čas i samo je 12 ovih napravljeno, pošto nikad nije došlo do masovne proizvodnje.

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale – 1967 godina

Kupe sa dva vrata Stradale Tipo 33, kojeg je dizajnirao Franco Scaglione i koji je napravljen od strane Carrozzeria Marazzi. Ovaj sportski auto V8 motor sličan motor Montrealu mada sa manjim kapacitetom, sa 230 konjskih snaga (172 kW). 18 ovakvih automobila je napravljeno.

Ukoliko imate Alfa romeo automobil i želite da ga prodate odmah možete pozvanit naš servis za otkup polovnih automobila i zatraživu besplatnu procenu vašeg auta. Otkup automobila Alfa romeo vršimo u svim gradovima Srbije.

Alfa Romeo Montreal – 1970 godina

Montreal koncept je otkriven 1967, ali proizvodni modeli su se našli na putu 3 godine kasnije i to je bio 2+2 kupe koji koristi 1600 cc motor Alfa Romea Giulia  Ti i šasiju Alfa Romea Giulia Sprint GT, i ovaj auto je dizajnirao Marcello Gandini. Motor V8 je pružio 7000 obrtaja po minutu što je bilo nečuveno u to vreme, i ovaj auto osim što je bio novina bio je i veoma lep u isto vreme.

Alfa Romeo 8C Competizione – 2006 godina

Alfa odaje počast Alfama iz 50-ih i 60-ih godina tako što je dodala ime “competizione” u čast Alfa 6C 2500 COmpetizione iz 1948. Predivan dvosed napravljen na Maserati platformi, sa V8 motorom od 4.7 litra a koji je sklopio Ferari, 8C može da postigne preko 306 kilometra na sat. 500 ovakvih je napravljeno.

Alfa Romeo TZ3 Corsa Zagato – 2010 godina

Predstavljena u Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji i slaveći 100 godina Alfa Romea, TZ3 Corsa Zagato je jedan od sportskih automobila, napravljen za Nemačkog kolekcionara, Martina Kappa. Najveća brzina mu je preko 300 kilometra na čas, a brzinu od  0 do 100 kilometra na čas postiže za 3.5 sekundi.

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato – 2011 godina

2010 je bila takva potražnja za TZ3, da je Alfa bila dužna da sastavi 9 jedinica “stradale” verzije koje je dizajnirao Norihiko Harada. Osnova je bio Dodge Viper ACR-X i bio je opremljen istim V10 motorom od 8.4 litra i 640 konjskih snaga (477 kW).

Alfa Romeo 4C – 2013 godina

Alfa je sebi dala cilj da preuzme tržište sa ovim lakim sportskim automobilom. Ovaj auto ima  konstrukciju od karbonskih vlakana, 240 konjskih snaga, 6000 obrtaja u minutu unutar turbo motora sa 4 cilindra. Ovaj sportski automobil niti je najbrži, niti je najveći već je mali i prelepo napravljen dostupan luksuzni auto, što je zasigurno klasika.

U svakom trenutku kod nas uz najbolje i 100% realne otkupne cene možete prodati vaš Alfa Romeo automobil jer mi jedini nudimo isplatu odmah bez obzira u kakvom se stanju nalazi vaša Alfa Romeo. Naša stranica Otkup Vozila vam nudi otkup svih marki polovnih automobila u Beogradu i svim gradovima širom Srbije u kojima imamo naše oficijalne predstavnike za otkup vozila, automobila.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.