Velika ponuda polovnih automobila na tržištu u Srbiji

auto-plac

U svakodnevnom životu možemo da primetimo veliki broj automobila koji se kreću ulicama, kao i to da ogroman procenat populacije ima svoj automobil, a u nekim slučajevima i više. Prosto je nemoguće ne primetiti i broj automobila koji ne učestvuju u saobraćaju, pa na svojim parkinzima ispred zgrada i kuća možemo primetiti da se teško pomeraju i da se katkad voze.

Isto tako je veoma očigledan i broj auto-placeva na kojima se sve više i više talože automobili koji u današnje vreme teško mogu da pronađu svog vlasnika zbog velike konkurencije i šarolikog izbora ponude. Ogromna ponuda na već prenatrpanu zemlju automobilima, tako da je teško da se svi ti automobili iz uvoza ili automobili koji se već nalaze u Srbiji lako prodaju.


Kada pogledamo prepunu auto-pijacu vikendom, ne možemo da primetimo da bilo koji prodavac automobila da li bio lični vlasnik ili uvoznik automobila može zadovoljno da trlja dlanove kada je ponuda velika acene nerealne za standard u Srbiji, to je slučaj u skoro svim gradovima u Srbji a potogovu u većim tipa Beograd, polovni automobili u Novom Sadu, Nišu, Valjevu, Čačku, Subotici i mnogim drugim gradovima u Srbiji.

Od 2001.god kada je postalo aktuelno dovoženje automobila iz inostranstva svi su želeli da na tome zarade ogroman novac. Neki su uspeli, ne možemo da kažemo da nisu, ali su zato u našu zemlju dovoženi automobili koje na zapadu niko nije hteo, pa se sav možemo reći „krš“ automobila našao u Srbiji. Zbog toga je danas teško prodati svoj automobil, a i kupiti automobil a da nije prešao i po 400.000km, sa fabričkom farbom, ili ne daj Bože „prepakivan“. Zapravo, teško je kupiti auto iz uvoza koji je 100% onakav auto za koji Vi dajete svoj novac.
Svi uvoznici i vlasnici placeva se kunu kako je to-to, kako je „auto vozila baka do pijace i nazad“, a on proputovao zemaljsku kuglu u krug, a kod Vas završe ključevi tog istog automobila.
Kada pogledamo domaće internet sajtove za oglašavanje automobila možete primetiti da na njima piše aktuelan broj predatih oglasa na sajtu koji trenutno ima npr. 105.324 aktivna oglasa od čega je 50.943 putničkih vozila. Baš zbog tog velikog broja vozila koji se nalaze na internet sajtovima, pijacama, placevima, štampanim oglasima i fizičkim licima možemo zaključiti da je Srbija „preplavljena“ polovnjacima koji se teško prodaju zbog prepunog tržišta.
Zbog svega toga kupci ne znaju kako da odaberu automobil jer cene variraju od placa do placa, od oglasa do oglasa, pa je tržište automobilima „zatajilo“ sa prodajom i nije više kao prethodnih godina. Za iste modele i automobile sa identičnom opremom cene variraju i do 2.000 eur. što nije realno.
Sve u svemu kada sagledamo, najsigurnije je kupiti nov automobil u salonu, ali retko ko to danas sebi može da priušti. Za polovne automobile Vam traže veliki novac, ni ne sluteći koliko je pala cena automobila na svetskom tržištu, pa tako Vi svoj uveženi automobil platite 2-3 puta više na placu nego što košta u Evropi a svesni ste da kada ga prodajete ne možete da dobijete tu cenu za koju mislite da vredi baš zbog prezasićenog tržišta automobila u Srbiji.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.