Najprodavaniji polovni automobili u protekloj 2013 godini

najprodavaniji-auto-2013

I dalje u Srbiji, Balkanu vazi nepisano pravilo da je Nemacki auto najomiljeniji na domacem trzistu polovnih automobila, to nam govori istrazivanje nasa dva najveca portala za prodaju polovnih automobila u Srbiji. Ovo istrazivanje je vrseno na osnovu 100 najprodavanijih modela automobila u protekloj godini.

Evidentno je da se automobili nemacke proizvodnje kod nas visoko kotiraju samim tim najbolje i najbrze prodaju cak 39,15% od tih sto najprodavanijih modela upravo cine nemci. Za njima slede Francuzi sa 23,66% dok trece mesto zauzimaju Italjijanska vozila.

Cetvrto mesto sa 8,19% zauzima americki Ford a sto je najinteresantnije peto mesto zauzimaju automobili bivse domace proizvodnje Yugo i Zastava sto dokazuje slabu kupovnu moc nasih gradjana u Srbiji!
To dokazuje da se nekada visoko rangirana vozila Japaskih prozvodjaca nalaze tek na sedmom mestu po potraznji i prodaji sa 1,92% prodaje.
Konkretno kad govorimo o najprodavanijem polovnjaku prvo mesto zauzima Opel Astra a od Francuskih najvise kupuju Renault Megane, dok kod Italijanskih modela se najlase odlucujemo za Fiat Punto, Stilo, Alfa Romeo…
Naj bitnije sto smo videli u ovom istrazivanju da u prvih 100 nema automobila Korejske proizvodnje jer za te automobile kod nas se kupci i dalje opredeljuju za kupovinu novih zbog duzine garancije i cene.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.