Automobili marke Mercedes

mercedes-benz-1937-540-k-special

G-Wagon iz 1979 je bio napravljen za Nemačku vojsku kao borbeno vozilo male težine (razmišljajte o njemu kao o opasnijoj verziji Jeep-a). Model nije stigao do borbe te godine, pošto je umesto njega izabrana jeftnija Volkswagenova varijanta; međutim, ipak je postao globalni fenomen koji još uvek živi i dan danas. Izgled ovog automobila je veoma upečatljiv i G-Wagon je ikona u automobilskoj industriji i što se tiče luksuznih automobila i terenskih vozila. U vreme kada je napravljen, bio je jedan od malobrojnih vozila za tri diferencija koja se u potpunosti zaključavaju. Danas, G-Wagon je omiljen među poznatim ličnostima i reperima (Anđelina i Bred imaj identične G-Wagon-se) i sa početnom cenom od preko 100,000 dolara, to je jedan od najskupljih džipova na tržištu.

Mercedes-Benz Automobili za sva vremena

Mercedes Benz (G-Klasa)


Ukoliko posedujete automobil marke Mercedes i želite da ga prodate brzo posetite naš sajt i sajzante sve o otkupu Mercedesovih vozila.

Mercedes Benz CLS

CLS je bio, i još uvek je , revolucionarno vozilo. On ima nagnut krov kao sportski auto ili kupe, ali i četiri vrata i zadnja sedišta. Međutim, na tim zadnjim sedištima ima mesto samo za dva čoveka, ne za tri. CLS može biti opisan  kao kupe sa četiri vrata,ali privlačna estetika CLS-a ne samo da je dobila sjajne kritike već je i primorala Maserati, Porše i Aston Martin da naprave sportske automobile kao direktorske limuzine, nešto što do tada nije bilo pokušano. CLS je stvorio potpuno novi segment vozila, jedan od najbrže rastućih danas u svetu, i to je učinio sa stilom.

Mercedes Benz Serija 600


Možete li imenovati jedan auto koji ima Koko Šanel, Hju Hefner, Elizabet Tejlor, Džon Lenon, Aristotel Onazis, Džek Nikolson, Fidel Kastro, Pol Pot i sve Pape? Da, to je Mercedes Benz Serije 600 Pullman. Ovaj auto je bio luksuzna limuzina dve decenije i ipak manje od 3,000 ovih je ikada napravljeno. Pullman ima hidraulični krov, prozore, gepek i vrata (1963!) Takođe ima najglasniju svirku koja je ikad ugrađena na proizvodno vozilo. Pullman je bio prethodnik Maybach limuzina koje se sada nalaze na vrhu Mercedesove linije, i još uvek je ikona do dana današnjeg.

Mercedes Benz SLS AMG

Novi SLS AMG “Gullwing” 2011 je retro vozilo napravljeno od potpunog aluminijumskog materijala. Ovaj auto je prvi koji je kompletno dizajniran unutar od strane AMG-a, Mercedes visoke jedinice za performanse. Auto ima V8 motor od 6.2 litra koji ima 575 konjskih snaga, i transmisija je iz dual kvačila poluautomatika sa 7 brzina. Najprimetniji deo SLS-a jesu vrata Gullwinga i korisno odobravanje originalnog Gullwinga iz sredine 1950-ih, automobil za koji mnogi smatraju da je najlepši auto koji je ikada napravljen. Ovaj, SLS Gullwing, je totalno drugačija mašina sa svom najnovijom tehnologijom, što im omogućava da skinu vrata pravo sa školjke ukoliko se desi da prevrnete auto. Gullwing iz 2011 je bez sumnje najprivlačniji auto godine, i biće zapamćen kao pravi moderni klasik.

Mercedes Benz 190E Cosworth

Prvobitno napravljen za takmičenje na relijima, Cosworth 190E  je ispao iz takmičenja od Audijevog inovativnog Quattra koji je imao sistem vuče na sva četiri točka. To ne znači da 300 i više konjskih snaga specijalnog izdanja E serije ne bi letelo na putu. Zapravo, Cosworth je postavio tri svetska rekorda u brzini u godinama koje su sledile, i bio je inspiracija za ljubitelje BMW-a M3. Razmišljajte o 190E Cosworthu kao originalnoj AMG limuzini.

Mercedes Benz 1937 540 K Special

Auto koji ima 180 konjskih snaga i motor sa super punjenjem u 1930-im, mora da je nešto posebno. 540 K (K je za Kompresor) Special je bio upravo taj auto, i postavio je standarde za konjsku snagu u trkama u prvoj polovini 20-og veka.U to vreme, najbrži, najmoćniji automobili na putu su tek imali 100 konjskih snaga, tako da je 540 K bio mnogo ispred konkurencije. Njegov masivni motor je zahtevao ogroman prednji deo i težinu prednjeg kraja što je učinilo upravljanje teškim. Ovaj auto je bio najbolje dizajniran za vožnju autobanom velikim brzinama, a ne da bi presecao oštre krivine kroz Italijanske Alpe. Ovi automobili mogu danas da se nađu na aukcijama za cenu od otprilike 6 miliona dolara.

Mercedes Benz E63 AMG

Vuk u jarećoj koži, E63 AMG je možda najsavršenija “limiuzina za sve svrhe“ na svetu. Ovaj auto je u svakom pogledu liči na tipičan Mercedes E Klase  za 90% prolaznika, ali oni koji se razumeju u automobile će primetiti AMG diskove od 20 inča, blještavu opremu i riku koja će probuditi komšije svakog jutra. E63 koristi pojačani motor od 6.2 litra, 517 konjskih snaga, međutim, ono što čini E tako specijalnim nije ubranje od 0 do 60 milja na čas za 4.0 sekunde, osećaju kad vozite ili čak tri različite suspenzije ili četiri podešavanja transmisije – već je ono što je specijalno činjenica je to što je savršene veličine. C63 je previše mali da bi bio komotan za četiri čoveka, a S63 je previše veliki. Ukoliko želite jedan auto koji je taman, E63 je auto za vas.

Mercedes Benz 1954 300 SL Gullwing

300 SL Gullwiing je auto koji je promenio sve za Mercedes Benz u SAD-u. Pre nego što su se upoznali za ovim modelom, Amerikanci su verovali da Mercedes pravi klasike, viskokog kvalitalite, ali i usto vreme i dosadne automobile. Gullwing je naterao ljude da na Mercedes Benz gledaju kao na proizvođača  luksuznih sportskih automobila za bogate i lepe, i samo 1,400 Gullwinga je proizvedeno.  300 SL je bio prvi auto ikada koji je išao na benzin i koji je imao ubrizgavanje goriva direktno u komoru za sagorevanje. Gullwing se skoro našao na 5-om mestu sportskih auta svih vremena, i zaista je prava ikona automobilizma.

Mercedes 1970 C111

C111 serija je bila eksperimentalna linija automobila koje su Mercedes Benz koristili da testiraju inovativne tehnologije tih vremena kao što je dizel motor, srednje montirani motori i čak luksuze kao što su klima uređaji. Telo svih C111-ica je napravljeno od fiber stakla i to i njihov dizajn im je omogućio da imaju nečuven koeficijent vuče od 191. C111 je postavio brojne rekorde u brzini i mnogo puta prešao brzinu od 200 milja na čas. Kasnija verzija C111, opremljena sa motorom od 500 konjskih snaga, jednom je postavila rekord prosečne brzine po krugu od 250.98 milja na čas 1979 godine.

Mercedes Benz 1955 300 SLR Racer


Ne dešava se često da trkački auto uzme inspiraciju od uličnog automobila, ali to se upravo desilo ovde. 300 SLR je baziran na 300 SL Gullwingu, ali je bio mnogo lakši zato što je imao cevasti alumunijumski ram. 300 SLR je bio prvi trkački auto koji je koristio vazdušne kočnice i bio je auto legendarnog trkaca Stirlinga Mosa kada se takmičio 1955 godine protiv Majl Miglia, kada je pobedio i postavio rekord. 300 SLR slavi ove godine sa ograničenim izdanjem satova iz Tag Hauera, i predstavlja vrhunac klasike dizajna i inženjeringa Mercedes Benz.

About the Author

Igor Novaković
Predstavnik sajta za Otkup automobila Beograd. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, možete mi se obratiti na broj telefona: 064 612 96 31 ili preko upitnika na sajtu. Ukoliko prodajete polovan automobil u Beogradu, naši agenti dolaze za samo 1h bilo gde u gradu da besplatno procene vaš automobil, opširnije možete pročitati na našoj stranici Otkup automobila u Beogradu, isplata automobila je na licu mesta - odmah.